Persoonlijk plantenaltaar

Een groene bron van rust én een explosie van energie

Een altaar... klinkt als iets religieus? Ons plantenaltaar niet! Deze prachtplek in huis geeft je rust, inspiratie en kracht. Een perfect gestyled plantenaltaar helpt je even stil te staan en te genieten, door de energie die het uitstraalt of gewoon doordat je vrolijk wordt van het mooie tafereeltje dat je hebt gecreëerd. Benieuwd hoe je zelf een plantenaltaar maakt? We leggen het je uit en geven je (planten)tips! 

#plantgoals voor de herfst Mooiwatplantendoen.nl

Een plantenaltaar is persoonlijk en positief. Je bouwt het dan ook op uit planten en spullen waar je blij van wordt, en op een plek die perfect bij je past. 

Stap 1: de botanische basis

Maak of kies een basis waar je veel planten op of aan kwijt kunt. Dit kan een tafeltje zijn, een stapel doorleefde houten kratjes, een kastje, een constructie aan de wand… Als het maar perfect bij je past. 

Stap 2: planten, planten en misschien ook nog wat planten

Inkoppertje: haal een load aan planten in huis. Kies voor verschillende formaten, want dat zorgt voor een vrolijk en spannend effect. Combineer je favoriete bladvormen met symbolische betekenissen. Zo wordt de Ceropegia vaak als een teken van liefde gezien en de lelie als symbool van zuiverheid, liefde en vrouwelijkheid. Ook vrij belangrijk: neem planten die bij de grootte van je groene vingers passen... Het geheel moet tenslotte volgende maand ook nog mooi zijn.

Stap 3: prachtige extra’s 

Natuurlijk zet je de planten in juweeltjes van potten of op schitterende schotels, maar je prachtplek kan vast nog wat extra’s gebruiken. Denk aan kaarsjes, stenen met een betekenis, of gewoon een baksteen als je het allemaal wat robuuster wilt maken. Plaats tussen de planten straks verschillende inspirerende quotes in bijpassende lettertypes en je bruist iedere keer van de energie als je naar je altaar kijkt! 

Stap 4: in het middelpunt

Nu is het tijd voor de definitieve inrichting, de finishing touch. Kies de plaats waar je de meeste focus op wilt leggen en zet hier de opperpot. Vervolgens ga je met het inrichten de lucht in, daarna bouw je de zijkanten vol en ga je door naar de onderkant. 

Stap 5: klaar! Of toch niet?

Je hebt een prachtplaatje gecreëerd en je kunt er eindelijk eindeloos naar gaan staren. Toch is je plantenaltaar nog niet klaar. Het is eigenlijk nooit klaar! Planten groeien en je bui en stemming veranderen. Laat het altaar dan ook bewegen en leven. Schuif, verwissel en vul aan... En het belangrijkste: geniet!