Spaanse Margriet

Spaanse margriet, de ultieme zonaanbidder

Onder de zonaanbidders maakt de Spaanse margriet het wel heel bont. Hij is zo dol op de zon dat hij demonstratief de kelkjes sluit als het donker is. Maar geen nood: bij zonsopgang gaan zijn mooie felgekleurde bloemen weer open.

Kleuren en vormen

De bloemen van de Spaanse margriet bloeien van juni tot en met oktober, in zo'n dertig kleuren. Je ziet de plant meestal bloeien in het wit, geel, okergeel, oranje, rood, roze, lila, paars of in meerdere kleuren. Ook de bloemvormen kunnen heel verschillend zijn. De plant is ook op stam verkrijgbaar en doet het goed in potten.

Herkomst

De Spaanse margriet komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is dan ook heel makkelijk als het om water geven gaat. Je kunt 'm gerust een paar dagen overslaan. Het is zelfs het beste om hem pas water te geven als zijn grond bijna is opgedroogd. Zorg wel voor een pot met een gat in de bodem en doe hydrokorrels onderin, zodat het water nooit in de pot blijft staan.

Trivia

De Zuid-Afrikanen gaven de Spaanse margriet twee nogal verschillende namen. Enerzijds het wat dreigende 'jakkalsbos', en anderzijds het poëtische 'Sondagsrivier madeliefie'.

Alle artikelen over Spaanse margriet