Pasen: de mooiste decoratie met planten

Inspiratie en tips voor een groene Pasen

Op zondag 31 maart en maandag 1 april is het Pasen. Of je het dit jaar nu groots aanpakt of viert in klein gezelschap: we inspireren je graag met de leukste DIY's, heerlijke recepten en de mooiste paasdecoratie met planten. Zo maak je van Pasen een vrolijk en onvergetelijk feestje!

pasen paasdecoratie paastafel | mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

zelf paasdecoratie maken? Dit zijn de leukste DIY's!

Om thuis het ultieme paasgevoel te creëren presenteren we 3 leuke en simpele DIY's voor Pasen. Samen met een perfect gekookt eitje, zijn deze groene eierkransjes pure verwenner-ei voor je tafelgenoten! En dat is nog niet alles: ook met deze simpele tafeldecoratie met bloemen, takjes en eierschalen maak je van je paastafel een groen feestje. Ga je, samen met je kroost, paaseieren zoeken en ben je nog op zoek naar een leuk en fotogeniek paasmandje? Zoek niet verder! Voor de leukste speurtocht van het jaar gebruik je dit vrolijke paasmandje, aangekleed met typische lentebloemen en planten. 

paaseieren zoeken | paasmandje | mandje paaseieren

paasbrunch: simpele recepten met eetbare bloemen en planten

Waar denk jij aan bij Pasen? Juist! Een uitgebreid ontbijt of heerlijke brunch. We inspireren je graag met recepten met een botanische touch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk zelfgemaakt bloemenbrood, inclusief dips? Of van deze chewy chocoladekoekjes met paaseitjes en een vleugje lavendel? Deze recepten voor Pasen vallen in de smaak bij jong en oud. Zelf maken is simpel!

meer inspiratie en DIY's voor Pasen

Ben je op zoek naar nog meer paasinspiratie en DIY's? Bekijk dan ook eens hoe je van eierschaal een plantenvaasje maakt, of ga de hoogte in met een feestelijke plantenhanger van mos (kokedama). Ook leuk: creëer nieuw leven in een eierschaal

kokodama diy pasen