Pasen

Inspiratie en tips voor een groene Pasen

Op 9 en 10 april is het Pasen! Of je het dit jaar nu groots aanpakt of viert in klein gezelschap: we inspireren je graag met DIY's en styling met planten. Zo wordt Pasen een vrolijk en onvergetelijk feestje.

pasen paasdecoratie paastafel | mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

EEN GROEN PAASBUFFET

Waar denk jij aan bij Pasen? Juist! Een uitgebreid ontbijt of heerlijke brunch. We inspireren je graag met recepten met een botanische touch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk zelfgemaakt bloemenbrood, inclusief dips? Of van deze chewy chocoladekoekjes met paaseitjes en een vleugje lavendel? Om het paasfeest compleet te maken presenteren we een prachtig gedecoreerde eettafel, inclusief groene eierkransjes als pure verwenner-ei voor je tafelgenoten. 

een groen paasmandje

Voor de leukste speurtocht van het jaar mag een groen paasmandje natuurlijk niet ontbreken! Je zou de paaseitjes misschien het liefst direct opeten, of stiekem in je broekzak stoppen voor later. Dit vrolijke paasmandje brengt daar verandering in en maakt van samen verzamelen weer een feestje! 

paaseieren mand planten

DECOREER MET GROENE DIY'S

Ter decoratie van je paastafel volg je onze groene DIY’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van plantenvaasjes van eierschalen en een feestelijke plantenhanger van mos (kokedama)? Of creëer nieuw leven in een eierschaal. Heb je weinig tijd of kan jouw tafel nog wel wat extra decoratie gebruiken? Verras je geliefden dan met prachtige, eenvoudig te maken paasdecoratie op hun bord. 

MEER PAASINSPIRATIE

Op Pinterest vind je een Pasen board boordevol plantentips voor Pasen. Laat je inspireren, repin en comment er op los. Heb je zelf ook een paasboard met planten? Of een te gekke plantentip voor Pasen? Deel het met ons via PinterestFacebook of Instagram

kokodama diy pasen