DIY: eierschaalvaasjes op kleine voetjes

Zet pasen op een voetstuk!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Een origineel idee voor op de paastafel of voor wanneer je jouw geliefde wilt verrassen met een ontbijt op bed: plantjes in eierschaalvaasjes! Terwijl de croissantjes langzaam garen in de oven, kun jij aan de slag met deze simpele DIY. 

diy pasen eiersghaalvaasjes
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

DIT HEB JE NODIG

  • Eieren in verschillende maten (kievitseieren en medium witte eieren)
  • Eierprikker of naald
  • Aarde
  • Kleine plantjes of takjes naar keuze. Wij gebruikten de blauwe druif, een vetplant, los blad van een mini Monstera, Fittonia, Asparagus en Andiathum. 
  • Ijzerdraad
  • Tangetje
  • Eventueel: decoratief plankje, kaars 

ZO MAAK JE HET
STAP 1
Gebruik een naald of eierprikker om een klein gaatje in de bovenkant van elk ei te prikken. Met de punt van een scherp mes maak je het gaatje in de eierschaal groter. Laat de eieren uit de schalen lopen en vang ze op in een kom (je kunt de eieren later bakken in de pan of ze gebruiken voor bijvoorbeeld een omelet of quiche). 

STAP 2
Spoel de eierschalen af met warm water en laat ze drogen. 

STAP 3
Buig van ijzerdraad de pootjes zodat de eierschalen goed blijven staan. Gebruik hiervoor fijn ijzerdraad, zodat je gemakkelijk 3 of 4 pootjes kunt maken uit 1 stuk draad. 

STAP 4
Vul de eierschalen met aarde en kleine plantjes naar keuze. Wij gebruikten de blauwe druif en losse bladeren van grotere planten. Tip: zet je vaasjes in de spotlight! Maak je paastafel af door de eiervaasjes op een leuk plankje te zetten en steek een kaarsje aan voor extra sfeer. Variatietip: maak ook een gat aan de onderkant van de eierschaal en steek er bijvoorbeeld tulpen of andere bloemen doorheen

meer paasinspiratie

Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan ook onze andere paas-DIY's. Maak bijvoorbeeld feestelijke plantenhanger van mos of breng nieuw leven in een eierschaal. En vergeet ook je tafelgenoten niet! Verras je geliefden met prachtige paasdecoratie op hun bord. We zijn benieuwd naar het resultaat. Deel je een foto van jouw groene paascreaties via Facebook of Instagram?