DIY: Maak van je paastafel een botanisch feestje

Tips voor groene paasdecoratie
Geschatte leestijd: 2 minuten

Niet alleen deze DIY-paasvaasjes zijn leuk voor op de paastafel, ook deze prachtige DIY zorgt ervoor dat je direct wilt aanschuiven aan het paasontbijt! Met een simpel bloemetje en/of takje creëer jij in no-time het ultieme paasgevoel en zorg je ervoor dat jouw tafel op z’n paasbest is aangekleed. 

paastafel mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

DIT HEB JE NODIG

  • Eierprikker of naald
  • Takjes van jouw favoriete planten en bloemen. De meeste planten zijn geschikt voor in de eierschalen, zolang ze maar niet te groot zijn. Wij kozen voor Allium (bruidsuitje) en tulpen.
  • Eventueel: stof om strikjes mee te maken

AAN DE SLAG

STAP 1
Gebruik een naald of eierprikker om een klein gaatje in de boven- en onderkant van elk ei te prikken. Met de punt van een scherp mes maak je het gaatje in de eierschaal groter. Laat de eieren uit de schalen lopen en vang ze op in een kom (je kunt de eieren later bakken in de pan of ze gebruiken voor bijvoorbeeld een omelet of quiche). 

STAP 2
Spoel de eierschalen af met warm water en laat ze even drogen.

STAP 3
Steek je favoriete plantjes en/of bloemetjes door de eierschaal heen en maak eventueel af met een sierlijk strikje. 

meer paasinspiratie

Heb je de smaak te pakken? Duik dan de keuken in voor dit bloemenbrood met dips, of voor chocoladekoekjes met lavendel. Ook leuk: verras je tafelgenoten met een perfect gekookt eitje in een groene eierkrans. Deel je een foto van jouw groene paascreaties via Facebook of Instagram met de hashtag #mooiwatplantendoen?