Parapluplant

Om op te vreten

De parapluplant, ook wel bekend als Cyperus alternifolius, heeft een hoge vrolijkheidsfactor. Deze groene kamer- en tuinplant in de vorm van, je raadt het al: parapluutjes, is een grote favoriet onder katten. Geen brokken in huis? Laat ze gerust aan een stukje paraplu knagen*. Liever niet natuurlijk, want ook al is deze groene vriend letterlijk om op te vreten, nóg leuker is hij in volle glorie. 

Kleuren en vormen

De parapluplant kan zo'n 1,5 meter hoog worden. Vanuit de ondergrondse wortelstok van deze plant groeien lange, groene stengels met hieraan lintvormige bladeren, in de vorm van een krans. Heeft je kat wel een erg innige band met je parapluplant opgebouwd? Geen zorgen, de beschadigde knip je gemakkelijk weg. 

Niet alleen voor je huisdier, ook voor jezelf is de parapluplant een ware aanwinst! Deze cyperus heeft een sterk luchtzuiverende werking, waardoor hij bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Bovendien is de parapluplant geschikt als kamer- én tuinplant. Laat 'm 's zomers gerust buiten van het heerlijke weer genieten, of haal je groene vriend 's winters gezellig naar binnen! 

Symboliek

Een symboliek bestaat er niet voor de parapluplant, maar als kritische katten hem als favoriet zien dan moet het wel echt een perfecte plant zijn. Eindelijk een object in huis dat niet van de vensterbank wordt geslagen met een aaibaar pootje.

Herkomst

De parapluplant is een tropische moerasplant en je vindt ‘m inheems in Oost-Afrika en Madagaskar. Leuk weetje: de parapluplant is een neefje van de papyrusplant, waar ze in de oudheid papier van maakten.

* Disclaimer: Deze planten worden geteeld op een manier die niet schadelijk is voor mens en dier. Echter bij overmatige consumptie van deze plant kunnen er mogelijk gezondheidsproblemen ontstaan. Hou dus altijd een oogje in het zeil. We zijn niet verantwoordelijk voor overmatige consumptie van deze planten die mogelijk gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij huisdieren.