Cambria

Zwierige stengels en extravagante bloemen

Met haar bijzondere, kleurrijke bloemen en zwierige groene stengels is de Cambria een prachtige verschijning. Tel daar een rijke symboliek en een onderhoudsvriendelijk karakter bij op, et voilà: je hebt je ideale huisgenoot gevonden!

Kleuren en vormen

De Cambria kent een grote diversiteit aan kleuren en vormen. Deze orchideeënsoort is verkrijgbaar van rond tot stervormig en met bloemen die variëren van klein (1,5cm) tot groot (10cm). De bloemen zijn mooi getekend en komen voornamelijk voor in bruin, rood en paars. Maar je kunt ze ook tegenkomen in roze, oranje, wit en geel. Ook combinaties van kleuren zijn mogelijk!

Herkomst

De Cambria is een kruising tussen verschillende orchideeën-geslachten die overal ter wereld hun oorsprong kennen. Rond 1900 ontwikkelde de Belg Charles Vuylsteke de eerste Cambria. Inmiddels zijn er tientallen Cambria-achtigen verkrijgbaar. Allemaal even mooi en bijzonder.

Symboliek

In het oude Griekenland stond de orchidee symbool voor vruchtbaarheid en mannelijkheid. Tegenwoordig symboliseert de bloem voornamelijk schoonheid, rijkdom, liefde en kracht.