Hangbegonia

Een waterval van bloemen

De hangbegonia is zo'n type die in zijn eentje je hele terras omtovert in een zomers tafereel. De plant is er in verschillende soorten, met bijzondere bloemvormen, kleuren, geuren en aparte groeiwijzen. Daarmee geeft de plant een zomer lang plezier met een waterval van bloemen.

Hangbegonia

Begonia is een kleurige, tropische bloeier uit de regenwouden van Azië, Afrika en Amerika waar het vochtig en licht is. Begoniabladeren hebben een asymmetrische vorm en de bladkleur varieert van donkergroen of –rood tot lichtgroen en bronskleurig. Je komt de hangbegonia tegen in een regenboog aan kleuren, maar wit, oranje, geel, rood, roze, zalm of tweekleurige bloemen zie je het vaakst. 

Trivia hangbegonia

  • De naam begonia komt van Michel Bégon (1638-1710), Franse plantenverzamelaar en intendance van San Domingo en later gouverneur van Canada. Toen Charles Plumier, een Franse botanist en monnik, de eerste begonia in het begin van 1700 beschreef, koos hij als eerbetoon de naam Bégon voor de plant.
  • Begonia is een knol en bestaat uit honderden soorten die allemaal in één categorie vallen, wortelachtige begonia’s.
  • Een begonia staat niet alleen graag buiten te pronken, maar heeft het ook binnen naar zijn zin. Bekijk de plantwijzer begonia-voor-binnen.