Zigzagplant

Minimalist met sterke roots

De zigzagplant, ook wel bekend als Corokia Maori, is een minimalistische plant met roots die reiken tot aan de Maoristam in Nieuw-Zeeland. Met deze plant haal je een Kinfolk-proof element én rijke stamboom in huis. 

Kleuren en vormen

Noem het fragiel en grillig of modern en minimalistisch. De zigzagplant is een stijlvolle verschijning die niet misstaat in een huis waarin alles al klopt. Aan de takken van de zigzagplant vind je lederachtige blaadjes die van onder zilverachtig ogen. Sommige soorten van de zigzagplant groeien zelfs kleine stervormige gele bloemen die zich daarna tot rode bessen kleuren. En heb je al geroken aan de plant? Waar doet je dit ook al weer aan denken? Juist, muskus!

Symboliek

Bij een plant met zo’n uitgebreide stamboom verwacht je een dito symboliek. Niets is minder waar. De zigzagplant heeft geen eigen symboliek en zal het daarom moeten doen met een bijzonder uiterlijk en de connectie met de Maori. Of wacht, dat is eigenlijk al héél bijzonder. 

Herkomst

De zigzagplant is oorspronkelijk een struik en is in het wild te vinden in Nieuw-Zeeland. Van oorsprong bood de struik een natuurlijke bescherming tegen de grote plantenetende Moa’s - grote uitgestorven loopvogels die op het eiland vertoefden. De Corokia Maori is ingedeeld in de volledig Nieuw-Zeelandse plantenfamilie Argophyllaceae.