5 tips voor een zomer vol planten

Zie, voel, proef en ruik de zomer

Oh yes! De zomer is er. Een periode die voor velen in het teken staat van genieten. Samen of alleen, in je achtertuin, op je balkon of in een park. Wat je ook doet: omgeef jezelf met groen! En met de onderstaande 5 tips wordt groen genieten een fluitje van een cent. 

zomerplanten
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

1. verplaats je thuiskantoor naar buiten

Thuiswerken is here to stay. En dat kan prima buiten, omringd door bloemen en planten! Een outdoor office zorgt er niet alleen voor dat je productiever en creatiever bent. Het is ook nog eens een stuk gezonder dan de hele dag binnen werken. Hoe je jouw thuiskantoor verplaatst naar buiten lees je hier.

Regenachtige zomerdagen of is het juist te heet om buiten te werken? Haal dan het zomerse buitengevoel naar binnen. Ontdek hoe je jouw carrière met kleurrijke planten een boost geeft en creëer een werkplek die het beste uit jezelf naar boven haalt. 


2. omring jezelf met heerlijk geurende zomerplanten 

Ja, de zomer is aangebroken! Maar een heel seizoen op vakantie zit er waarschijnlijk niet in. Wanneer je ervoor zorgt dat je omringd bent door heerlijk geurende planten, doet jouw huis niet onder voor je favoriete vakantiebestemming!

Kies voor planten met geuren die jou doen denken aan je favoriete bestemming of die je herinneren aan je favoriete zomermaaltijd. En voor wat extra inspiratie ontdek je deze 5 heerlijk geurende zomerplanten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de frisse geur van Eucalyptus, de klassieke geur van lavendel en de bloemige, zoete geur van jasmijn


3. zet zomerse planten op tafel 

De eettafel is de plek waar we samenkomen met vrienden, familie en lovers. Nu de lange zomeravonden zijn aangebroken, is buiten eten natuurlijk fantastisch. Met een zomerse tafel vol (eetbare) planten en bloemen creëer je het ultieme zomergevoel. Sluit je ogen en stel je voor: de geur van zomerbloemen als lathyrus, de smaak van citroen, het geluid van ritselende bladeren...

Ook leuk: creëer de vibe van je favoriete vakantiebestemming aan (en rondom) je tafel. Gebruik bijvoorbeeld olijfboompjes, citrusboom, basilicum en lavendel voor een mediterrane sfeer, of kies vijgenboom, palm en varens voor een tropical mood. 


4. houd een Siësta tussen de planten

Zen zijn is één van de meest nagestreefde gemoedstoestanden. Slechts weinigen krijgen het maar écht goed voor elkaar. Wij kunnen je niet beloven dat je zen gaat worden na het lezen van dit artikel, maar we kunnen je wel helpen om de juiste omgeving te creëren deze zomer. Buiten én binnen!

Jezelf omgeven met planten helpt je te ontspannen en heeft een positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid. En dat is nog niet alles! Planten dempen geluid, zuiveren de lucht en zorgen voor meer binding met je leefomgeving. Kortom: plan een me-time momentje in tussen de planten en ervaar het weldadige effect! 

A plant siesta | thejoyofplants.co.uk

5. ontspan dankzij water(planten)

Een grote achtertuin is een ongekende luxe. Mocht je zo bevoorrecht zijn, dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Met een zwemvijver bijvoorbeeld! Maar ook voor een kleinere tuin of balkon en zonder een kuil te hoeven graven, kan je aan de slag. Ontdek hier hoe je jouw natuurbad of -douche maakt. 

Niet alleen zwemmen of douchen in water werkt ontspannend, ook naar water kijken en met water bezig zijn geeft rust. Ontdek daarom deze 4 simpele DIY's met water en creëer je eigen mini-vijver in een handomdraai. Deze zomerse DIY's zijn ook leuk om te doen met je kroost! 


meer zomerse inspiratie

Kun je geen genoeg krijgen van al deze zomerse zaligheid? Dat snappen we! Ontdek ook eens hoe je een vleugje romantiek toevoegt aan je buitenruimte met deze roze tuinplanten, of duik de keuken in voor deze zomerse pistache-citroen crèmetaart met begonia's. Ook leuk: maak een zomerse borrelplank met kruiden uit je eigen tuin.