Maak een outdoor office van je tuin

En word productiever, creatiever en gelukkiger

Eén van de voordelen van ‘het nieuwe normaal’: thuiswerken is here to stay. En je thuiskantoor kun je deze zomer perfect verplaatsen naar je tuin of balkon. Werken in de buitenlucht zorgt er niet alleen voor dat je productiever bent, het is ook gezonder dan de hele dag binnen zitten. En nog een voordeel: je haalt het maximale uit je buitenplek! 

Buiten kantoor Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Voor bovenstaande outdoor office gebruikten wij de volgende planten. Op tafel: Dahlia en Cosmea. Naast de tafel van links naar rechts: Diplodenia, Crocosmia, Digitalis*, Cotinus en Japanse esdoorn

geen zon op je beeldscherm 

Werken in buitenlucht heeft veel voordelen, maar er zijn een paar (kleine) uitdagingen waar je rekening mee dient te houden. Het laagstaande zonnetje bijvoorbeeld. Maar met een goed gepositioneerde plant, denk bijvoorbeeld aan de prachtige Digitalis* of een kleine Japanse Esdoorn, creëer je precies genoeg schaduw. Ook leuk: hang een mooi schaduwdoek boven je tafel. Last van luidruchtige buren of andere omgevingsgeluiden tijdens een zoom-meeting? No problem, want wist je dat planten ervoor zorgen dat omgevingsgeluid gedempt wordt? 

Effectief en Stylish

Wil je jouw werkplek scheiden van een plek om te loungen? Kies dan bijvoorbeeld voor een afscheiding met Diplodenia in combinatie met de Japanse esdoorn of grassen. Het geluid van de wind door het gras werkt ook nog eens rustgevend. Gras klinkt misschien wat simpel, maar onderschat de schoonheid van prachtriet of palmgras niet! Mandevilla en Crocosmia zijn onderhoudsvriendelijke opties, die jouw outdoor office van de nodige kleur voorzien. De Scaevola is kleurrijk én bestand tegen lagere temperaturen. Handig, want je kunt hem tot ver in de herfst laten staan!

meer inspiratie

Wij zijn heel benieuwd hoe jouw buitenkantoor eruit ziet. Deel 'm met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen! Kun je nog wel wat meer zomerse inspiratie gebruiken? Met een zomerse tafel vol planten en bloemen of heerlijk geurende planten creëer je het ultieme vakantiegevoel. Of wat dacht je van een mini-vijver in je achtertuin?  

* Digitalis is prachtig en als je voorzichtig bent kun je er ook zeker van genieten. Pas wel op, want de plant is giftig. Draag tuinhandschoenen bij het planten en verzorgen en hou uit de buurt van dieren en kinderen.