Maak een outdoor office van je tuin

En word productiever, creatiever en gelukkiger

Eén van de voordelen van ‘het nieuwe normaal’: thuiswerken is here to stay. En je thuiskantoor kan je nu perfect uitbreiden naar tuin of balkon. Dat zorgt er niet alleen voor dat je productiever bent, het is ook gezonder dan de hele dag binnen werken. En nog een voordeel: zo haal je het maximale uit je buitenplek en kun je heerlijk genieten van een fijne nazomer...

Buiten kantoor Mooiwatplantendoen.nl

Voor onze outdoor office gebruikten wij de volgende planten. Op tafel: Dahlia en Cosmea. Naast de tafel van links naar rechts: Diplodenia, Crocosmia, Digitalis*, Cotinus en Japanse esdoorn

Zon op je scherm, geen probleem met een Cotinus 

Er zijn echter een paar (kleine) uitdagingen waar je rekening mee dient te houden. Het laagstaande zonnetje bijvoorbeeld. Maar met een goed gepositioneerde plant, denk bijvoorbeeld aan de prachtige Digitalis* of een kleine Japanse Esdoorn, creëer je precies genoeg schaduw. Ook leuk, hang een mooi schaduwdoek boven je tafel. Last van luidruchtige buren of andere omgevingsgeluiden tijdens een zoom-meeting? No problem, want wist je dat planten ervoor zorgen dat omgevingsgeluid gedempt wordt? 

Effectief en Stylish

Kies bijvoorbeeld voor een afscheiding van Diplodenia in combinatie met de Japanse esdoorn of grassen. Het geluid van de wind door het gras zorgt ervoor dat jij je gedachten eenvoudig kunt verzetten. Gras klinkt misschien wat simpel, maar onderschat niet hoe mooi prachtriet of palmgras is. De Mandevilla en Crocosmia zijn onderhoudsvriendelijke opties, die jouw outdoor office van de nodige kleur voorzien. De Scaevola is niet alleen kleurrijk, maar ook bestand tegen lagere temperaturen. Handig, want je kunt hem tot ver in de herfst laten staan. 

Naar buiten

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en jij kunt jouw outdoor office helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Wij willen je vooral aanmoedigen om naar buiten te gaan zodra het kan! Want we zitten over het algemeen de meeste tijd binnen. Op naar het tuincentrum dan maar?

Wij zijn heel benieuwd hoe jouw outdoor-office eruit ziet. Deel jouw outdoor-office met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Meer inspiratie voor je tuin of balkon? Kijk eens naar deze outdoor lounge of naar verschillende opties om water te laten vloeien in jouw achtertuin.  

* De Digitalis is prachtig en als je voorzichtig bent kun je er ook zeker van genieten. Pas wel op, want de plant is giftig. Draag tuinhandschoenen bij het planten en verzorgen en hou uit de buurt van dieren en kinderen.