HAAL DE ZOMER AAN TAFEL

Deze planten laten je dromen van verre oorden
Geschatte leestijd: 3 minuten

De eettafel is de plek waar we samenkomen met vrienden, familie en lovers. En nu de lange zomeravonden zijn aangebroken, is samen buiten dineren natuurlijk fantastisch! Heb je deze zomer geen vakantieplannen of wil je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden? Met een uitgedoste tafel vol planten en bloemen creëer je het ultieme vakantiegevoel. Hoe je dat doet en welke planten geschikt zijn, lees je hieronder.

Zomer aan tafel Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Plek onder de zon

Aan de buitentafel wordt natuurlijk geborreld en gegeten. Sluit je ogen en stel je voor: het geluid van bestek op borden, de laatste warme zonnestraal op je huid, zandkorrels tussen je tenen, de smaak van citroen, de geur van zomerbloemen en het geluid van ritselende bladeren door de wind. Alle zintuigen vertellen je dat je op vakantie bent. Geuren, kleuren, smaken dragen allemaal bij aan die ervaring. Door je dinertafel net een beetje extra aandacht te geven, waan je je zo op je favoriete vakantieplek. 

Omringd door groen

Schuif planten uit je tuin richting je dinertafel om een mooie groene oase te creëren. Let op dat er vanuit elke hoek altijd wel wat groens te zien is. Daarnaast zijn kruiden de perfecte planten om op tafel te laten groeien. Ze ruiken heerlijk, zijn een verrijking voor je tuin en je kunt ze toevoegen als finishing touch voor je gerecht. Voor onze zomertafel gebruikten wij: salie, munt, basilicum, tijm, vijg, komkommer en dille. Wil je een sfeer uit een bepaald land neerzetten, kies dan voor planten die oorspronkelijk uit dat land komen. Zo gebruik je bijvoorbeeld lavendel, olijfboompjes, citrusboom en de vingerplant voor een mediterrane sfeer of kies je pampasgras, varens, vijgenboom, palm voor een tropical mood

Hallo kleur

Voeg kleur toe aan je tafel door zomerse bloemen toe te voegen. De zonnebloem wordt gezien als de koningin van de zomerbloemen. Niet geheel zonder reden, want ‘s nachts keert de bloemknop zich naar het oosten om daar te wachten op haar geliefde zon. Romantisch, niet? De Lathyrus is met haar zachte, zomerse pasteltinten een echte eye-catcher. De bloemen pronken alleen of in trossen op hun lange stengels. De romantische uitstraling en de betoverende geur van de bloem maken haar zeer geliefd. 

meer zomerse inspiratie

We zijn benieuwd hoe jouw ideale zomertafel eruitziet! Deel jouw tafel met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken om van jouw buitenruimte een heerlijk zomers plekje te maken? Ontdek dan deze 5 heerlijk geurende zomerplanten, hoe je buiten een heerlijke me-time plek creëert, of hoe je je tuin een frisse upgrade geeft met water.