HAAL DE ZOMER AAN TAFEL

Deze planten laten je dromen van verre oorden

De eettafel is de plek waar we samenkomen met vrienden, familie en lovers. Nu de lange zomeravonden zijn aangebroken, is buiten dineren fantastisch. Dit jaar nog even geen plannen om ver weg te gaan of wil je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden? Met een uitgedoste tafel vol planten en bloemen creëer je het ultieme vakantiegevoel.  Hoe je dat doet, lees je hieronder! 

Zomer aan tafel Mooiwatplantendoen.nl

Plek onder de zon

Aan de buitentafel wordt natuurlijk geborreld en gegeten. Sluit je ogen en bedenk het volgende. Het geluid van bestek op borden, de laatste warme zonnestraal op je huid, zandkorrels tussen je tenen, de smaak van citroen, de geur van zomerbloemen en het geluid van ritselende bladeren door de wind. Alle zintuigen vertellen je dat je op vakantie bent. Geuren, kleuren, smaken dragen allemaal bij aan die ervaring. Door je dinertafel net een beetje extra aandacht te geven, waan je je zo op je favoriete vakantieplek. 

Omringd door groen

Schuif planten uit je tuin richting je dinertafel om een mooie groene oase te creëren. Let op dat er vanuit elke hoek altijd wel wat groens te zien is. Daarnaast zijn kruiden de perfecte planten om op tafel te laten groeien. Ze ruiken heerlijk, zijn een verrijking voor je tuin en je voegt ze zo toe als finishing touch aan je gerecht. Wij gebruikte voor onze zomertafel Salie, Munt, Basilicum, Tijm, Vijg, Komkommer en Dille. Wil je een sfeer uit een bepaald land neerzetten, kies dan voor planten die oorspronkelijk uit dat land komen. Zo gebruik je bijvoorbeeld lavendel, olijfboompjes, citrusboom en de vingerplant voor een mediterraanse sfeer of kies je pampasgras, varens, vijgenboom, palm voor een meer tropische mood. 

 

Hallo kleur

Voeg kleur toe aan je tafel door zomerse bloemen toe te voegen. De Zonnebloem wordt gezien als de koningin van de zomerbloemen. Niet geheel zonder reden, want ‘s nachts keert de bloemknop zich naar het oosten om daar te wachten op haar geliefde zon. Romantisch, niet? De Lathyrus is een echte eye-catcher met zomerse, zachte pasteltinten. De bloemen pronken alleen of in trossen op hun lange stengels. De romantische uitstraling en de betoverende geur van de bloem maken haar zeer geliefd. 

 

Wij zijn heel benieuwd hoe jouw ideale zomertafel eruit ziet. Deel jouw tafel met ons via instagram of facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Meer inspiratie voor een zomertuin? Lees hoe je je kantoor naar je tuin verplaats of hoe je je tuin naar nieuwe hoogte tilt met water.