Vier Vaderdag buiten

Groen genieten

Op zondag 16 juni zetten we alle (pleeg,- stief-, cadeau-, en bijvoorbeeld groot-) vaders, in het zonnetje. In de tuin of op het terras maken we er feestje van met cadeaus waar je vaders écht blij mee maakt. Wat dacht je van een barbecue-kruidenkistje, een verfrissende cocktail of een plant met verzorgende karaktertrekken?

vier vaderdag buiten | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Smaakmakers voor bij de barbecue

De kolen precies op de goede temperatuur krijgen, burgers flippen en spiesjes omdraaien: Vaderdag is extra leuk met een goede barbecue-sessie. Cadeautip: maak een planten- en kruidenverzameling in een (sinaasappel)kistje, want daarmee maak je de barbecue nóg lekkerder! Gebruik bijvoorbeeld kerriekruid, rozemarijn, bieslook en munt om het kistje te vullen.

Proost!

Grote kans dat jouw vader na een drukke (werk)week zijn voeten omhoog gooit en geniet van een drankje. Het liefst huisgemaakt! Wat dacht je van vlierbloesemlimonade of -thee bijvoorbeeld. Ook leuk: geef je vader een hopplant waarmee hij zijn eigen bier kan brouwen. Te veel werk? Een citroenboompje is de perfecte mix van groen, stoer en fleurig en bovendien multifunctioneel. Gebruik het citroensap in een salade, maak er een verfrissende limonade van met een paar blaadjes munt of snij de citroen in partjes en maak zo je gin & tonic af.

Op zijn gezondheid

Van vaders willen we zo lang mogelijk genieten. Denk daarom eens aan planten die zijn gezondheid bevorderen en kleine kwaaltjes verhelpen. Zo staat rode salie bekend om haar ontstekingsremmende werking en positieve invloed op het hart, en is Aloë vera in de zomer het ideale huis-, tuin-, en keukenproduct om zonnebrand mee te verlichten.

Meer inspiratie

Nog niet zeker van jouw vaderdagcadeau? Onderneem een leuke buitenactiviteit waar jullie samen (letterlijk) de vruchten van plukken, of maak je vader blij met een vaderplant. Deel jouw (groene) vaderdagcadeau met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. 

* Dan nog even dit: eetbare bloemen en planten zijn op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.