Vier Vaderdag buiten

Lekker eten en drinken in/ uit de tuin

Op zondag 17 juni zetten we alle (pleeg,- stief-, cadeau-, en bijvoorbeeld groot-) vaders, weer in het zonnetje. In de tuin of op het terras maken we er feestje van met cadeaus waar je vaders écht blij mee maakt. Wat dacht je van een barbecue-box, een verfrissende cocktail of een plant met verzorgende karaktertrekken?

Vaderdag komt eraan Mooiwatplantendoen.nlCopyright: Amanda Tipton

Smaakmakers voor bij de barbecue

Vaderdag is niet compleet zonder een paar stevige barbecue-sessies. De kolen precies op de goede temperatuur krijgen, burgers flippen en spiesjes omdraaien. Cadeautip: maak een stoere planten- en kruidenverzameling in een sinaasappelkistje die de barbecue nóg lekkerder maken. Met bijvoorbeeld kerriekruid, rozemarijn, bieslook en munt.

Proost!

Na een drukke werkweek is er niets zo lekker om de voeten omhoog te gooien en te acclimatiseren met je favoriete drankje. Het liefst huisgemaakt, zoals vlierbloesemlimonade of -thee bijvoorbeeld. Ook leuk: geef je vader een hopplant waarmee hij zijn eigen bier kan brouwen. Te veel werk? Een citroenboompje is die perfecte mix van stoer en fleurig en bovendien multifunctioneel. Gebruik het citroensap in een salade, maak er een verfrissende limonade van met een paar blaadjes munt of snij de citroen in partjes en maak zo je gin & tonic af.

Op zijn gezondheid

Van vaders willen we zo lang mogelijk genieten. Er zijn veel planten die je zelf kunt kweken die de gezondheid bevorderen en kleine kwaaltjes verhelpen. Zo staat rode salie bekend om haar ontstekingsremmende werking en positieve invloed op het hart. Aloë vera is in de zomer het ideale huis-, tuin-, en keukenproduct om zonnebrand mee te verlichten en ziet er enorm stoer uit.

Binnenstebuiten-planten

Buiten is trouwens ook de perfecte plek om een Binnenstebuitenplant aan papa te geven. Een wat? Een plant die je meestal binnen een plek geeft, maar in de zomermaanden graag buiten vertoeft.
Weet jij al wat je gaat geven dit jaar?

* Dan nog even dit: eetbare bloemen en planten zijn op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.

Foto credit: Amanda Tipton