Plant Design voor je thuiswerkplek

Zo maak je een groene oase van je thuiskantoor

Werk je vanuit huis, dan is een fijne werkplek een voorwaarde om je werk goed te kunnen doen. Daar horen natuurlijk een tafel en stoel bij, een laptop en misschien een tweede scherm. En Plant Design! Want planten kunnen een positief effect op je werkprestaties hebben. 

Plant Design voor je thuiswerkplek
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Of je nou een heuse kantoorruimte tot je beschikking hebt of je in het zweet werkt aan de keukentafel: groen is er in allerlei soorten en maten en kan dus altijd. Hadden we al gezegd dat planten stress verlichten, je beter helpen te concentreren en de lucht zuiveren? Precies wat je voor jouw thuiskantoor nodig hebt. Met deze Plant Design tips laat je groen nóg beter tot z’n recht komen in je thuiskantoor.

ZO VERGROEN JE JE THUISWERKPLEK

1: Privacy in het groen  
Het is natuurlijk gezellig om een thuiskantoor te delen met je huisgenoot of partner. Maar een beetje privacy en wat ruimte om je concentratie op gang te brengen, is gewenst. Gelukkig kun je hierin op de hulp van onze geliefde groene groeiers rekenen. Planten zijn namelijk ideaal om een natuurlijke afscheiding te creëren tussen jou en je kantoorpartner. Dat ziet er mooi uit en het dient ook nog een praktisch nut: Plant Design optima forma! Combineer hoge planten als Kentia bijvoorbeeld met grote, brede planten met flinke bladeren, zoals Monstera.


2: Hallo hangplanten! 
Is je thuiskantoor te klein voor een plantenmuur? Ga de lucht in! Er is eigenlijk altijd wel ruimte boven je werkplek, zonde dus om hier geen gebruik van te maken. Loop je vast tijdens je werk of heb je even een moment van bezinning nodig? We beloven je dat een blik op het groen boven je - bijvoorbeeld Scindapsus, Zaagcactus of bekerplant - helpt. 


3: Muurplantjes
Wat het fijne is aan Plant Design? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer je werktafel en plafond geen optie zijn, heb je misschien een muur waar je iets mee kunt. Ga los met bijvoorbeeld een hangende plantenbak - vul gewoon je hele muur ermee - of andere Plant Design ideeën voor kleinere ruimtes.

TIPS VAN PLANT DESIGN MASTER ALEXANDER

Als iemand weet dat we niet gemaakt zijn om alleen maar aan een kaal bureau te zitten, dan is het biophilic designer Alexander Bond wel. Je thuiskantoor zal dan ook instant beter voelen door middel van de tips uit zijn masterclass Plant Design. We lichten er een paar voor je uit:

  • Zet de plant centraal. We zijn gewend om planten als bijzaak te zien. Maar als je jouw (voorlopige) thuiskantoor rondom je plant(en) inricht, zal de ruimte gelijk een stuk natuurlijker aanvoelen. Dat wil je!
  • Kies de juiste plant. Ga na welke emotie een bepaalde plant bij je oproept en welke emotie je met de plant wilt bereiken. Sta daarbij stil, maar dan ook echt even écht stil, als het even kan, en maak een bewuste keuze voor jouw droomplant. Misschien voelt een Aloë Vera voor jou wel helemaal niet lekker in je kantoor, ga dan bijvoorbeeld eerder voor ronde vormen en zachte kleuren.  
  • Raak je plant aan. Zolang je er niet hard aan gaat trekken, kan jouw plant best tegen een stootje. Een plant met zachte bladeren naast of op je bureau, is daarom best een goed idee. Het leuke van planten is immers dat je er mee kunt interacteren. Het zijn levende wezens en ze zijn er voor jou.

meer plant design

We zijn benieuwd naar jouw groene thuiswerkplek! Deel je ‘m met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #plantdesign? Wil je niet alleen je kantoor, maar ook je andere ruimtes in huis Plant First inrichten? Bekijk dan deze 6 tips, ontdek hier wat jouw ruimte nodig heeft, of bekijk de mini-workshop Plant Design