Bedankt plant

Planten zijn essentieel in ons leven. Laten we ze wat teruggeven!

Planten. Als je aan planten denkt, denk je misschien aan de sansevieria die vroeger bij je grootouders in de vensterbank stond, of die cactus die terug in een hoekje is gezet in de vergaderruimte. Maar planten zijn ook de steppen en toendra’s en heide op de Veluwe. En de bossen en de berm langs de A4. En wat dacht je van de groenten die je eet? De term 'plantenrijk' is niet zomaar gekozen. Planten voorzien ons van enorme abundance en rijkdom. En daarvoor kunnen we ze best wat vaker bedanken.

Thanks plants Mooiwatplantendoen.nl

Zonder planten geen leven

Planten zijn essentieel voor het leven op aarde. Door de aanwezigheid van planten kwam er ooit genoeg zuurstof in de lucht en was er eten aanwezig. Als autotrofen (die zonlicht in energie omzetten door hun fotosynthetische capaciteiten) zijn planten hoofdproducenten van zuurstof en dus de basis van de meeste voedselketens. Het leven van dieren op het land kon dus ook pas beginnen nadat planten het land koloniseerden. Way back in the… Siluur, waarover hier een geschiedenisles. Zonder planten dus geen zuurstof. Zonder planten geen dieren. Zonder planten geen eten. Zonder planten geen leven.

Wat planten voor jou doen

Inmiddels is bewezen dat planten:

  1. kunnen zorgen voor een verlaging van de bloeddruk, wat ons immuunsysteem sterker maakt
  2. stress tegen kunnen gaan, waarvoor hier 3 tips voor instant stress relief tips
  3. zorgen voor meer ontspanning en meer energie. Hoe? Dat lees je hier.
  4. in staat zijn de lucht te zuiveren. Breathe… met deze 12 planten met luchtzuiverende krachten
  5. nog veel meer superkrachten hebben. Wist je dat er een plant bestaat die helpt tegen snurken? We bedoelen maar. Naast de 'anti-snurkplant', vind je hier nog meer bijzondere plantennamen om te (ont)houden. Hoe meer, hoe beter.

Dompel je onder in de nieuwste wellness-trend Shinrin-yoku/Plant Bathing

Want in deze tijden van electronische overprikkeling en globale hectiek, is Shinrin-yoku heel snel de nieuwste wellness-trend aan het worden. Door meer contact te maken met de natuur, maak je weer contact met je eigen natuur. Dompel je onder in deze nieuwste wellness-trend! En voor wie er nog dieper in durft te duiken: we openen de eerste Plant Bathing Studio van Nederland!

Naast een heuse Plant Bathing Studio, brengen we je ook het nieuws van een unieke redactionele samenwerking met Happinez: Vanaf 22 oktober kun je de Happi.health vinden bij honderden deelnemende bloemisten en tuincentra. En het leuke is: koop een plant t.w.v. 20 euro bij een deelnemend verkooppunt en dan krijg je de Happi.health gratis. Als je geluk hebt, zit er zelfs een kortingsbon in van 5 euro die je kunt besteden bij een volgende aankoop.

Meer groene inspiratie

Zodra je het Shinrin-yoku boek van Natascha Boudewijn uit hebt en overtuigd bent hoe de kracht van de natuur je leven verandert, vind je hier nog veel meer inspiratie op papier (afgeleid van de Papyrusplant, trouwens): de 12 mooiste plantenboeken. Perfect voor de periode waarin bomen hun bladeren loslaten en wij door hen worden uitgenodigd wat meer naar onze kern terug te keren.

Bedankt plant

Als planten zoveel voor ons doen, is het ook wel mooi als wij een keertje iets terug doen, niet? Geef ze daarom een mooi thuis. Doe moeite om deze levende wezens te leren kennen. Speel klassieke muziek voor ze en zeg lieve dingen tegen ze. Daar bloeien ze van op, maar echt. En verzorg ze alsof ze je hond of kat zijn. They are alive. They are life itself.

Bedankt plant.