Bedankt plant

Planten zijn essentieel in ons leven. Laten we ze wat teruggeven!

Als je aan planten denkt, denk je misschien aan de kamerplanten in je eigen huis. Maar planten zijn ook de steppen en toendra’s en heide op de Veluwe. En de bossen en de berm langs de snelweg. En wat dacht je van de groenten die je eet? De term 'plantenrijk' is niet zomaar gekozen. Planten voorzien ons van enorme overdaad en rijkdom! En daar kunnen we ze best wat vaker voor bedanken.

bedankt plant | voordelen planten | kamerplanten
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie


Zonder planten geen leven

Planten zijn essentieel voor het leven op aarde. Door de aanwezigheid van planten kwam er ooit genoeg zuurstof in de lucht en was er eten aanwezig. Planten zijn hoofdproducenten van zuurstof en dus de basis van de meeste voedselketens. Het leven van dieren op het land kon dus ook pas beginnen nadat planten het land koloniseerden. Zonder planten dus geen zuurstof. Zonder planten geen dieren. Zonder planten geen eten. Zonder planten geen leven.

Wat planten voor jou doen

Inmiddels is bewezen dat planten in huis je leven een stuk aangenamer maken en onze mentale en fysieke gezondheid bevorderen. Zo zorgen ze voor ontspanning en verbeteren ze de luchtkwaliteit. En dat is nog niet alles! Met kamerplanten en kamerbomen en diverse groene zitjes in huis, zorg je voor een plek waar je kunt opladen. Dat is bovendien de perfecte plek voor een mindfulness-oefeningen met planten! En wist je dat planten in staat zijn om een vakantiegevoel te creëren bij je thuis? 

zithoek kamerplanten | groen zitje | hangplanten | blauwvaren

welke plant in welke ruimte?

Wil je iedere ruimte in huis een stukje groener maken? Deze groene stijlgids vol plantentips helpt je! Vergroenen is natuurlijk het leukst als je het samen doet. Betrek je kroost bij een groener thuis met deze speelse tips, of ga naar een bosrijke omgeving om Shinrin-yoku te beoefenen en neem die groene inspiratie en ontspanning mee naar huis. 

Planten op je (thuis)werkplek

Vergeet niet om je thuiswerkplek van planten te voorzien en zo te profiteren van alle voordelen die planten met zich meebrengen, zoals meer productiviteit en creativiteit. Ook deze prachtige plantenmuur, die je eenvoudig zelf maakt, komt je werk ten goede en is de perfecte achtergrond voor je video calls. En ben je eigenlijk bekend met het effect van kleur op je carrière? Ontdek wat een groen, oranje of roze thuiskantoor voor je kan doen, haal je het beste uit jezelf en geef je carrière een boost. Met behulp van planten!

Bedankt plant

Als planten zoveel voor ons doen, is het mooi om iets terug doen, niet? Geef ze daarom een mooi thuis en verzorg ze goed. Daar bloeien ze van op, maar echt. En jijzelf stiekem ook! Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken om je leefomgeving te vergroenen? Volg ons op InstagramFacebook en Pinterest. Bedankt plant!

kleurrijke thuiswerkplek