Bedankt plant

Planten zijn essentieel in ons leven. Laten we ze wat teruggeven!

Als je aan planten denkt, denk je misschien aan de kamerplanten in je eigen huis. Maar planten zijn ook de steppen en toendra’s en heide op de Veluwe. En de bossen en de berm langs de A4. En wat dacht je van de groenten die je eet? De term 'plantenrijk' is niet zomaar gekozen. Planten voorzien ons van enorme overdaad en rijkdom! En daar kunnen we ze best wat vaker voor bedanken.


Zonder planten geen leven

Planten zijn essentieel voor het leven op aarde. Door de aanwezigheid van planten kwam er ooit genoeg zuurstof in de lucht en was er eten aanwezig. Planten zijn hoofdproducenten van zuurstof en dus de basis van de meeste voedselketens. Het leven van dieren op het land kon dus ook pas beginnen nadat planten het land koloniseerden. Zonder planten dus geen zuurstof. Zonder planten geen dieren. Zonder planten geen eten. Zonder planten geen leven.

Wat planten voor jou doen

Inmiddels is bewezen dat planten in huis je leven een stuk aangenamer maken. Zo zorgen ze voor ontspanning en verbeteren ze de luchtkwaliteit. Ze helpen om een vakantiegevoel te creëren, bevorderen een mindful leven en maken van een hoekje thuis een zen toevluchtsoord.

Wil je iedere ruimte in huis een stukje groener maken? Deze groene stijlgids vol plantentips helpt je! Of droog je lievelingskruiden en verspreid een heerlijke geur door het hele huis. Vergroenen is natuurlijk het leukst als je het samen doet. Betrek je kroost bij een groener thuis met deze speelse tips, of breng samen een bezoek aan een bos om Shinrin-yoku te beoefenen en neem dat ontspannen, groene gevoel mee naar huis. 

Planten op je (thuis)werkplek

Vergeet niet om je thuiswerkplek van planten te voorzien. Dat komt je creativiteit en productiviteit ten goede! Met deze tips maak je jouw thuiskantoor in no-time een stukje groener. Ook deze prachtige DIY plantenmuur voor tijdens je video calls komt je werk ten goede. En ben je eigenlijk bekend met het effect van kleur op je carrière? Ontdek wat een groen, oranje of roze thuiskantoor voor je kan doen, haal je het beste uit jezelf en geef je carrière een boost!

kleurrijke thuiswerkplek

Bedankt plant

Als planten zoveel voor ons doen, is mooi om iets terug doen, niet? Geef ze daarom een mooi thuis. Doe moeite om deze levende wezens te leren kennen. Speel klassieke muziek voor ze en zeg lieve dingen tegen ze. Daar bloeien ze van op, maar echt. En stiekem knap je daar zelf ook van op. Planten? They are alive. They are life itself. Kan je er geen genoeg van krijgen? Ontdek dan ons Green Paper met heerlijke verhalen en verwonderingen over planten, en volg ons op InstagramFacebook en Pinterest voor een dagelijkse dosis planteninspiratie. Bedankt plant!