DIY: plantenmuur voor video calls

Maak indruk op je collega’s

Werk je regelmatig vanuit huis, en heb daardoor te maken met video calls? Natuurlijk kun je tijdens zo'n meeting een groene achtergrond instellen, maar het is toch veel leuker om er zelf een van echte planten te maken? Zo'n plantenmuur is niet alleen een mooie achtergrond voor je online meetings, maar doet ook nog eens wonderen voor je productiviteit. Plus: het is een leuk DIY-project voor een druilerige herfstdag!

DIY: plantenmuur voor video calls | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

de voordelen van planten in je thuiskantoor

Een plantenmuur is niet alleen een mooi, maar ook functioneel. Planten hebben namelijk een positief effect op je werkprestaties. Ze zijn goed voor je mentale en fysieke gezondheid, helpen je beter te concentreren, dempen geluid, zuiveren de lucht en bevorderen je creativiteit. Precies wat je nodig hebt voor jouw thuiskantoor!

Dit heb je nodig voor een plantenmuur

zo maak je een plantenmuur

Stap 1

Begin met het bevestigen van twee stukken touw aan het plafond. Als ze hangen, knoop je de tak eraan vast. Dit is de basis, en als het goed is lijkt dit nu op een hangend kledingrek.


Stap 2

Zet een deel van de planten in de plantenhangers en knoop ze stuk voor stuk met touw aan de tak. Hang ze op verschillende hoogtes, zodat je een speels effect krijgt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de hele wand bedekt is met planten. Hangplanten zijn hier uitstekend voor. 


Stap 3

De laatste gaten kun je opvullen met mooi groot blad. Wij gebruikten bijvoorbeeld bladeren van de Monstera. Stop ze in een buisje met wat water, zodat ze lang mooi blijven. Heb je meteen een stekwand. 


Stap 4

Hangen alle plantenhangers met planten erin? Zet dan de laatste planten in plantenpotten op de grond. Zet ze netjes naast elkaar, zodat ze helemaal bij de rest van de plantenmuur passen en alle planten in elkaar overlopen. Je kunt iedere plant die je leuk vindt gebruiken voor jouw eigen plantenmuur. 


Meer groene inspiratie

Tevreden met je zelfgemaakte plantenmuur? Zet jouw creatie op de foto en deel ‘m via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #bedanktplant. Wil je meer groene DIY-inspiratie opdoen? Bekijk dan eens hoe je jouw thuiswerkplek omtovert tot een groen thuiskantoor of geef je (thuis)kantoor en je carrière kleur met kleurrijke planten!