DIY: VERSE KRUIDEN DROGEN

Zo doe je dat

Niets zo fijn als de geur van verse kruiden. Terwijl de ene geur je kalmeert (lavendel), geeft de ander je juist energie (munt) - of trek in zelfgemaakte pasta pesto (basilicum). Met deze DIY bundel je al jouw favoriete geuren. Ontdek hoe je zelf je kruiden droogt en een kruidenhanger maakt!

DIY: verse kruiden drogen | Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

DIT HEB JE NODIG

  • Dik touw 
  • Dun touw
  • Kruiden naar keuze, zoals lavendel, salie, tijm en rozemarijn. Ook munt en eucalyptus zijn perfect geschikt om te drogen. Wij gebruikten onder andere wilde, bloeiende munt (zie onderstaande afbeelding). Leuk ter variatie! 
  • Schaar
  • Tape
  • Optioneel: knijpertjes

ZO MAAK JE HET

Stap 1

Bepaal hoe lang jouw kruidenhanger moet worden en knip het dikke touw op maat. Bevestig de uiteinden van het touw aan de muur. Knoop het bijvoorbeeld vast aan haakjes die je in de muur monteert. Weet je nog niet zeker of je de hanger permanent wilt laten hangen, dan kun je het touw met tape aan de muur vastplakken.

stap 2

Maak kruidenbosjes van de kruiden door er een stuk van het dunne touw omheen te wikkelen, vlechten of knopen. Bevestig het kruidenbosje vervolgens aan het touw aan de muur. Het geeft een speels effect als je sommige bosjes aan een korter touwtje en andere weer aan een langer touwtje hangt. Voor de variatie kun je er ook wat droogbloemen tussen hangen. Dat ziet er ook nog eens extra mooi uit!

Voilà: jouw kruidenhanger is klaar. Decoreer je kruidenhoekje eventueel nog met (terracotta) potjes met verse kruiden. En vergeet het eindresultaat niet te delen op Instagram met de hashtag  #mooiwatplantendoen. 

meer inspiratie

Enthousiast geworden van deze DIY en zin om je huis nog groener te maken? Ontdek dan eens deze groene stijlgids met plantentips voor iedere ruimte, start met vergroenen vanaf je voordeur met deze prachtige herfstkrans, of geef je huis een seizoensupdate met planten in warme herfstkleuren. En is het tijd om te ontspannen? Dat doe je natuurlijk in je eigen groene toevluchtsoord