Kerstboom eruit, kamerplant erin

Goed voornemen: geniet van een nieuwe prachtplant!

Het laatste restje naalden valt op de grond als je de kerstboom na een maand van warmte en gezelligheid de deur uitzet. Opeens voelt je huis leeg en saai. Maar dit is goed nieuws! Het creëert bij uitstek een nieuw shopmoment. Een schone lei geldt namelijk niet alleen in combinatie met goede voornemens, maar evengoed bij het introduceren van een nieuwe showstopper in huis. Gelukkig hoef je nog niet afscheid te nemen van alle glitz & glam, een knipoog in de vorm van lampjes of ballen zijn ook in de donkere wintermaanden nog helemaal toegestaan. Kerstboom eruit, kamerplant erin. Welkom 2019!

Kies een plant die bij je past

Het aanbod planten bij het tuincentrum is overweldigend. En zeker met een kerstboom als voorganger zijn er grote schoenen te vullen. Ga je voor een formaatje kamerboom of toch liever iets compacts? Naast formaat is ook de woonstijl van belang. Simplistisch, futuristisch of zacht? Neem een kijkje binnen bij de volgende drie uiteenlopende interieurtrends.

 

Interieurtrend duurzaamheid

Duurzaamheid en de dag van morgen blijft ook in 2019 een belangrijk thema. Onze bezorgdheid leidt tot meer sobere keuzes en een nieuwe verantwoordelijkheid. De leefbaarheid van onze directe omgeving, maar evengoed die van de gehele planeet is een terugkerend thema. In het interieur leidt deze trend tot rustgevende interieurs waar ritme en het pure product telt. De duurzame insteekt zorgt voor een ware revival van gerecyclede materialen die hun echtheid behouden. Hierdoor zien de samengestelde materialen en producten er niet perfect uit, maar zie je als het ware hun historie. Duurzaamheid en de no-nonsense monstera gaan hand in hand, want in de Chinese symboliek staat deze plant voor een lang leven.

Interieurtrend futurisme

De toekomst is hier. De interieurtrend die het futurisme omarmt draait om snel, smart en senses. Hoe kunnen we in een steeds slimmere leefomgeving in contact blijven met onszelf? Daarom zoeken we continu naar een gezonde balans, een nieuw ritme binnen het tempo waarin zoveel voor ons wordt bepaalt, bedacht en verwacht. In het interieur vertaalt deze trend tot het gevoel dat er overal slimme, technologische oplossingen zijn te vinden. Bijzondere metallic finishes, transparante materialen met verloopjes en spiegelende effecten geven het geheel een sci-fi effect. Planten blijven juist zo simpel mogelijk met een spannend kleureffect om het mysterie nog eens aan te zwengelen. De strelitiza is een logische keuze, want hoe kan zoiets exotisch leven in een doodgewone woonkamer? De bloemen doen daarom bijna buitenaards wonderschoon aan.

Interieurtrend kwetsbaarheid

Houden we niet allemaal van het gevoel van een warm bad of een schoon opgemaakt bed? Het gevoel van een zachte thuislanding, in je directe leefomgeving maar evengoed in de maatschappij, is een thema die zicht uit in de laatste interieurtrends. Met zoveel chaos in de buitenwereld mag het thuis allemaal wel wat vriendelijker, zachter, mooier. Een plek waar je veilig en comfortabel kunt zijn, alsof je gehuld bent in een warme deken. In het interieur leidt deze trend tot alles zacht: zachte tinten, zachte materialen en zacht ogende planten. Bijvoorbeeld de bijzondere Kalanchoë Hildebrandtii. Met zijn zachtgrijze tinten en gemakkelijke eigenschappen – deze kamerplant heeft namelijk amper wat nodig - zorgt deze plant in huis voor nog een zorg minder.  

Win een Kentia Palm

Heb je al een idee welke plant de leegte in jouw huis gaat opvullen? De Kentia Palm is er eentje die het grote gemis van de kerstboom zeker gaat laten vergeten. Deze bijzondere kamerpant geeft niet alleen warmte in huis, hij doet er ook alles aan om jou van schone lucht te voorzien. Wow, bedankt plant! En het beste nieuws is dat we van FleurDirect een Kentia Palm XXL mogen weggeven! Wat moet je hiervoor doen? Laat in het formulier hieronder weten waarom de Kentia Palm perfect in jouw interieurstijl zou passen. De winactie loopt van 4 januari tot en met 18 januari. De leukste reactie wint de Kentia Palm XXL en krijgt per mail op 21 januari bericht. Op deze winactie zijn onze voorwaarden van toepassing.

Deze winactie is helaas afgelopen, de winnaars hebben ondertussen via e-mail bericht gehad.