Weer eens wat anders: tuig je kamerplant op

Zo houd je het kerstgevoel langer in huis
Geschatte leestijd: 2 minuten

Kerstbomen zijn de diva’s onder de planten. Ze laten zich opdirken met prachtige lichtjes, hangen vol met kerstballen in rijke kleuren, glitteren met behulp van lange slingers en – als ze echt geluk hebben – worden ze als klap op de vuurpijl ook nog eens gedecoreerd met nepsneeuw. Hoe bedoel je fabulously overdressed?

Al die kitsch geeft je woonkamer onbewust een gigantische make-over, hierdoor lijkt het na de kerst opeens wel heel erg leeg. Maak de overgang een stapje kleiner door ook je nieuwe kamerplant wat extra sjeu te geven. Hoe? 

decorate your houseplant Thejoyofplants.co.uk

Pak de kerstlampjes nog niet in

Een kamerplant met stevige stam, zoals de Yucca bijvoorbeeld, komt heel goed weg met wat verlichting. Sterker nog, het zet de plant in een heel ander (dag)licht.

Cottage Town

Maak van je plant een mini dorp

Vergeet de kerststal. Een Cottage Town is exact wat je nodig hebt om je kamerplant net even wat meer allure te geven. Door de miniatuur boomhutten en huisjes tover je jouw plant om tot nederzetting. Nu is het afwachten tot de kabouters hun intrek nemen.

Bijzondere pot sleeve

De kerstboom stond in een grote emmer vol zand uit de speeltuin van de hoek. Om het wat op te dirken heb je er met een rol inpakpapier nog wat bijzonders van weten te maken. Waarom zet je deze trend niet door voor je kamerplant? Een bijzondere pot sleeve maakt van een saaie plant een modieuze eyecatcher. Je kunt uiteraard weer grijpen naar inpakpapier, maar duik ook eens de kast in voor mooie doeken. Smaak te pakken? Beschilder je pot met schoolbordverf. Met een paar krijtjes kun je je helemaal uitleven.