Welke plant is jouw perfecte match?

Vind de plant die het beste bij je past
Geschatte leestijd: 2 minuten

Je hebt de laatste naalden opgezogen en de feestdagen achter je gelaten. Wat nu? Tijd om de leegte op te vullen met een plant! Om je zoektocht naar het perfecte exemplaar makkelijker te maken, hebben wij een overzichtelijk schema gemaakt. Want van wat voor soort planten houd je eigenlijk?

In een paar vragen naar de perfecte plantenmatch

Beantwoord de vragen en je beland zo bij een plant die perfect bij je past.

Ontdek meer over jouw plantenmatch

Dracaena

Maak het luchtig en geniet van de tropen. De vrolijke bladeren stralen in verschillende kleuren aan stevige stammetjes en zuiveren ook nog eens de lucht voor je.


Alocasia Zebrina 

Deze tropische superster is een echte blikvanger, met dank aan het spectaculaire blad én de gestreepte stengels. Check voor je 'm koopt wel goed de verzorgingsvoorschriften, want deze diva weet heel goed wat ze wel en niet wil. 


Monstera

Hallo plant! De grote, ronde bladeren met flinke inkepingen zijn de nieuwe stylish boost in je huis. En Monstera is ook nog eens makkelijk te verzorgen. Kijk, daar houden we van. 


Kentia

De Kentiapalm, alias Howea, weet van geen ophouden bij het zuiveren van de lucht. Bovendien groeit hij langzaam en is hij lekker meegaand in de omgang. 


Ficus lyrata

Subtiel, luchtig en toch erg aanwezig. De Ficus lyrata is de neef van de vijg en krijgt vaak bladeren van zo’n 50 cm lang. Ze zijn groen, leerachtig en glanzend en hebben opvallende, lichte nerven die verzonken zijn in het vioolvormige blad.


Cactus 

Met een Cactus haal je een vleugje woestijn naar je woonkamer. De plant is oer, stoer en verrassend, dankzij opvallende vormen en een prikkelbaar uiterlijk.