Masterclass Mindfulness met Alocasia

Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet

De bekendste mindfulness-oefening is die waarin je een plastic koffiebekertje tot in de kleinste ribbels bekijkt. Maar de ribbels van Alocasia zijn aanzienlijk gevarieerder om je in te verdiepen! 

Mindfulness is een van de weinige alternatieve ontspanningstechnieken waarvan het effect wetenschappelijk bewezen is. Door iets met aandacht in het hier en nu te doen, verminderen vervelende zaken als stress, pijn en negatieve gevoelens. Mindfulness vergroot je flexibiliteit, aanpassingsvermogen, welzijn en stabiliteit. Het verlaagt je bloeddruk, verbetert je geheugen en is effectief bij het terugbrengen van burn-out verschijnselen. Reden genoeg om mindfulness in je leven te integreren! 

alocasia mindfulness | mooiwatplantendoen.nl

Één-op-één met Alocasia 

Alocasia, ook bekend als olifantsoor, is met haar tropische uitstraling een echte blikvanger. De plant maakt met haar prachtige groene bladeren en vintage vibe ook nog eens deel uit van de Trend Collectie van dit seizoen. Kortom: ze is de perfecte kandidaat voor een mindfulness-oefening. Verdiep je in haar schoonheid en ontdek wat mindfulness voor jou kan doen! Volg onderstaande stappen en ervaar de rust die deze oefening je geeft. 

  1. Ga rustig zitten tegenover de Alocasia. Adem diep in en uit. 
  2. Kijk op je gemak naar de mooie, gladde stelen: wat voor kleur hebben ze, zit er een patroon in? 
  3. Er zit vast wel een jonge scheut aan je plant: probeer te visualiseren hoe die nu nog opgerold zit, maar zich later zal ontvouwen tot een prachtig blad. 
  4. Richt je dan op het blad en de nerven. En hoe de grote nerven weer onderverdeeld worden in kleinere vakjes. Grote Alocasia’s hebben zelfs bladen als uitwaaierende plissés.  
  5. Neem, zolang je wilt, de tijd om je te concentreren op de plant. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet! Blijf goed in- en uitademen. Voel hoe je lichaam en geest zich ontspannen. 
  6. Neem als afsluiting van deze ontspannende sessie de tijd om de bladeren te besproeien, zowel aan de boven- als aan de onderkant. Afnemen met een vochtige doek mag ook. Opkikker voor je plant, rustgevend voor jou!

Meer ontspanning

Dat relaxte gevoel wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Dat doe je bijvoorbeeld door te genieten van heerlijke Primula-pannenkoeken, een groene indoor border of een natuurlijke eyecatcher. Leg jouw ontspannen gevoel vast en deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen.