Indoor landscaping met planten

Haal het buitengevoel naar binnen

Bij het inrichten van je woning denk je waarschijnlijk als eerste aan meubels, raambekleding en verlichting. Maar waarom zou je niet beginnen met groen? Stijl je interieur rondom planten en ervaar het ontspannen gevoel dat het je geeft. Laat je inspireren en creëer, geheel volgens de huidige stijltrend, een groene oase in huis. Kun je de natuurlijke energie al voelen? 

indoor border planten | mooiwatplantendoen.nl

Indoor border

We zien een border meestal buiten, maar heb je ook al eens gedacht aan een indoor border?  Daarmee haal je het echte buitengevoel naar binnen, zorg je voor een betere luchtkwaliteit en creëer je een instant feel-good gevoel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groene border in je thuiskantoor, naast je kookeiland of als roomdivider in de woonkamer? 

Of je het nu klein houdt of kiest voor weelderig en groots: aan jou de keus. Voor een speels geheel kies je voor bossen (gedroogde) planten van verschillende hoogtes. Stem de kleuren goed op elkaar af, en gebruik natuurlijke tinten voor het echte Balanced Biotope gevoel. Welke planten je gebruikt is natuurlijk geheel aan jou. In bovenstaand voorbeeld maakten we gebruik van planten als Cambria's, Papyrus, Strelizia en Monstera.*

*Tip: houd voor het beste resultaat companion planting in je achterhoofd. Stem de keuze van je planten af op de behoeftes die ze hebben (water, licht etc.). 

Natuurlijke eyecatchers

Naast een indoor border zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om binnenshuis een mini-biotoop te creëren. Wat dacht je van natuurlijke sculpturen, als alternatief op een plant in pot? Plaats bijvoorbeeld grote stengels gedroogd gras in gipsblokken, of laat je inspireren door het lookbook van de huidige Trend Collectie. Van mossen tot planten en grassen: je kunt ze allemaal gebruiken voor het maken van natuurlijke eyecatchers. Volg je groene hart en laat je intuïtie spreken! 

Meer inspiratie

Hoe haal jij het buitengevoel naar binnen? Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #balancedbiotope. Mag het allemaal nog een tikkeltje groener in huis? Maak jouw groene oase dan af met een gordijn van lepelplanten of creëer een plantpatroon op de muur.