Stijltrend: Balanced Biotope

Bewuster leven, in balans met de natuur

Onbekommerd consumeren? Dat is niet meer van deze tijd. Klimaatverandering maakt ons ervan bewust dat gedragsverandering noodzakelijk is. Recycling, upcycling en thema’s als duurzaamheid en zero waste worden steeds belangrijker. En leuker! De natuur is een stakeholder met een belangrijke stem, die niet meer te negeren valt. Deze ‘groene emancipatie’ vertaalt zich in de stijltrend van dit seizoen: Balanced Biotope. 

Stijltrend Balanced Biotope focust op een milieubewust leven met veel aandacht voor organische, duurzame producten en natuurlijke materialen en kleuren. Kortom: de trend inspireert je om een natuurlijke omgeving te creëren, waarin je kunt leven in balans met de natuur. Geef liefde aan alles wat groeit en ontvang die liefde terug!

Stijltrend Balanced Biotope | mooiwatplantendoen.nl

Trendingrediënten Balanced Biotope

De stijltrend van dit seizoen vertaalt zich in allerlei duurzame innovaties, het gebruik van biologisch afbreekbare grondstoffen, en het hergebruiken van (niet-)natuurlijke materialen. Verder zien we dit seizoen veel organische vormen en robuuste, industriële objecten. 

Patronen binnen deze trend zijn ruw en vooral gebaseerd op natuurlijke texturen. We omarmen natuurlijke, ruwe materialen zoals steen, hout, bamboe, kurk en textiel. Ook gevlekte patronen, die doen denken aan schimmels en paddenstoelen, komen voor. Wat kleur betreft straalt deze stijltrend ‘natuurlijk’ uit. Denk aan zandkleuren, grijze en geelgroene tinten. Een vleugje industrieel blauw en terracotta geven de stijltrend wat extra diversiteit en lef. 

Balanced Biotope in het interieur

Balanced Biotope inspireert tot het creëren van een optimale balans met de natuur en een andere kijk op groen. Een aantal planten in huis halen is niet genoeg. Sterker nog: planten (en bloemen) worden even belangrijk als de rest van het interieur, maar natuurlijk wel op een ‘Balanced Biotope’ manier. Denk bijvoorbeeld aan een indoor bordergordijnen van planten en een zelfgemaakt huisparfum. Ook de presentatie van planten is zoals je van deze trend mag verwachten. We zien dit seizoen bijvoorbeeld gedroogde grassen en doorlopende plantpatronen als natuurlijke eyecatchers.  

Balanced Biotope toepassen met planten

Je hoeft je interieur, tuin of terras echt geen complete metamorfose te geven om deze stijltrend toe te passen. Met een paar aanpassingen maak je al een groot verschil! Een outdoor border met verschillende planten geeft gelijk het Balanced Biotope gevoel. Of haal het buitengevoel naar binnen met een winterse krans

Meer lezen (en zien) over Balanced Biotope? Bekijk dan eens ons lookbook! We zijn benieuwd hoe jij deze stijltrend gaat vormgeven. Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #balancedbiotope.