Pinus: subtiel gebaar, grote impact

Kwaliteit boven kwantiteit

Een bijzondere tuin hoeft echt niet altijd vol te staan met planten om rijk aan te voelen. Soms gaat het niet om de kwantiteit, maar de kwaliteit. En dat gaat in dit geval zeker op! Eén plant, maar ontelbaar veel wow’s en ah’s. Dat is wat een Pinus op maat met je buitenomgeving doet.

Pinus: subtiel gebaar, grote impact Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Pinus: lust voor het oog én mond

Wist je dat de Pinus naast een mooi aangezicht ook grenenhout en pijnboompitten oplevert? De dennenappels zijn bolvormig of cilindrisch. Kleverig hars beschermt de pijnboom tegen kou of juist droogte. Dat maakt de plant een echte bikkel in de winter. Omdat de Pinus zowel als struik als op stam te koop is, past ‘ie zowel in de tuin als op het balkon. Ben je heel creatief, dan kun je de plant in vorm snoeien.

symbolische betekenis van pinus

In China, Japan en Korea heeft Pinus een bijzondere symbolische betekenis. Daar staat hij voor kracht, een lang leven en constant geduld. In veel tuinen bij tempels en huizen kom je de Pinus tegen in die landen, vaak in mooie vormen gesnoeid. Dat snoeien kan jij natuurlijk ook, durf je het aan? Bonsai (de Japanse kunstvorm) is een zeer zaligmakende hobby voor als je tot rust wilt komen.

MEER winterse plantenINSPIRATIE

Nog meer behoefte aan winterse planteninspiratie? Geef kleur aan je buitenruimte met deze 6 vrolijke winterbloeiers, ontdek hoe jouw tuinplanten een koude winter overleven, of ga aan de slag met een groener interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze tips voor een groene eethoek en zithoek? Voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op PinterestFacebook en Instagram.