Pinus: subtiel gebaar, grote impact

Kwaliteit boven kwantiteit
Geschatte leestijd: 2 minuten

Een bijzondere tuin hoeft echt niet altijd vol te staan met planten om rijk aan te voelen. Soms gaat het niet om de kwantiteit, maar de kwaliteit. En dat gaat in dit geval zeker op! Eén plant, maar ontelbaar veel wow’s en ah’s. Dat is wat een Pinus op maat met je buitenomgeving doet.

Pinus: subtiel gebaar, grote impact Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Pinus: lust voor het oog én mond

Wist je dat de Pinus naast een mooi aangezicht ook grenenhout en pijnboompitten oplevert? De dennenappels zijn bolvormig of cilindrisch. Kleverig hars beschermt de pijnboom tegen kou of juist droogte. Dat maakt de plant een echte bikkel in de winter. Omdat de Pinus zowel als struik als op stam te koop is, past ‘ie zowel in de tuin als op het balkon. Ben je heel creatief, dan kun je de plant in vorm snoeien.

Voel jij je al zen?

In China, Japan en Korea heeft Pinus een bijzondere symbolische betekenis. Daar staat hij voor kracht, een lang leven en constant geduld. In veel tuinen bij tempels en huizen kom je de Pinus tegen in die landen, vaak in mooie vormen gesnoeid. Dat snoeien kan jij natuurlijk ook, durf je het aan? Bonsai (de Japanse kunstvorm) is een zeer zaligmakende hobby voor als je tot rust wilt komen.

MEER TRENDCOLLECTIE INSPIRATIE

Wil je meer inspiratie hoe je de stijltrend Traditional Sentiment kan introduceren met de hulp van planten? Stek je eigen Marantafamilie, creëer een wow-effect met Camelia, herontdek vergeten bloeiende planten of maak een hoekje met een levende plantentafel.

Volg ons op PinterestFacebook en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Traditional Sentiment. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!