DIY: een gordijn van Lepelplanten

Leren zakjes vol groen

De wit-groene lepelplant is mooi, onderhoudsvriendelijk en luchtzuiverend. De beauty maakt vanwege haar goede lichaamstaal en veerkrachtigheid ook nog eens deel uit van de stijltrend van dit seizoen! Met deze DIY geef je de lepelplant een welverdiende hang-out in je huis. Niet alleen het resultaat is leuk, ook het maken van dit gordijn is een fijn klusje. 

gordijn van lepelplanten | mooiwatplantendoen.nl

Dit heb je nodig

  • Lepelplanten, klein formaat
  • Zeemleren lappen
  • Schaar
  • A4-papier
  • Perforator
  • Een paar plastic zakjes

DIY-tip: Een gordijn van Lepelplanten Mooiwatplantendoen.nl

Aan de slag

Visueel ingesteld? Onderaan dit artikel vind je stap 1 t/m 3 in foto's. 

Stap 1

Knip het vel papier schuin doormidden (van de ene lange hoek naar de andere lange hoek), en gebruik dit als mal. Leg de mal op de zeemleren lap en knip de vorm uit de lap. Zorg dat je aan de rand van de zeem begint, dan kun je misschien meerdere zakjes uit een lap halen.

Stap 2

Vouw de korte kant over de lange kant en maak met de perforator gaatjes aan de zijkanten van de zeem, op gelijke hoogte.

Stap 3

Knip een lange strook van ongeveer een centimeter breed uit de overgebleven zeem. Haal de strook door de achterste en voorste gaatjes en knoop het bij het bovenste gaatje vast. Het onderste stukje laat je hangen. Je kan dan de verschillende zakjes aan elkaar verbinden door de strook aan de punt van het volgende zakje te binden.

Stap 4

Hang het gordijn aan het plafond. Doe nu een plastic zakje om de potjes van de lepelplantjes en zet de plantjes in de zakjes. Zo kun je ze water geven zonder te morsen.

Functioneel groen

We zijn benieuwd hoe jij invulling geeft aan deze DIY. Gebruik je ‘m puur ter decoratie of zet je het gordijn functioneel in, bijvoorbeeld als groene roomdivider? Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Mag het allemaal nog wat grootser en groener? Een indoor border zorgt voor een rustgevende vibe en is de trend van dit seizoen. Of creëer met de Alocasia een groene oase van rust in huis (en in jezelf). 

Stap 1 t/m 3 in foto's

Stap 1

Stap 1: DIY een gordijn van Lepelplanten Mooiwatplantendoen.nl


Stap 2

Stap 2: DIY een gordijn van Lepelplanten Mooiwatplantendoen.nl


Stap 3

Stap 3: DIY een gordijn van Lepelplanten Mooiwatplantendoen.nl