Van badkamer tot spa met de hulp van planten

Dat wordt een rij voor de badkamerdeur!

Trend: van je badkamer een persoonlijke spa maken, met elementen waar je energie van krijgt. Ga jij dit weekend ook direct aan de slag?

klimop, gerbera, krulvaren en Spatiphyllum - planten in je badkamer - Mooiwatplantendoen.nl

De badkamer is niet meer alleen een plek om snel een douche te nemen, maar wordt steeds meer een persoonlijke oase in huis, om tot rust te komen en jezelf te verzorgen. Beleving, wellness en tijd voor jezelf wordt steeds belangrijker. En een belangrijk element daarbij is de natuur naar binnen halen, in de vorm van natuurlijke materialen en planten geschikt voor de badkamer. 

Puur esthetisch

Ja, het oog wilt ook wat. Luchtplantjes doen het hartstikke goed in de badkamer. Tijdens jouw douche drinken ze stiekem van rond dwarrelende druppels. Ze komen in verschillende vormen en maten. Zet ze neer in een speciaal luchtplantpotje of laat ze weelderig hangen aan de douchekop. Vooral de mysterieuze grijze Tillandsia weet van het grootste ochtendhumeur een glimlach te maken. 

Dag pottenkijkers!

Heb je een hypermoderne badkamer met heel veel glas? Dan ben je af en toe vast een beetje toe aan wat privacy. Maak groene gordijnen van klimop en voel jezelf zo vrij als een vogel. Dit is jouw spa-moment. Geniet ervan!

Ben ik al gerimpeld?

Het bad om loom in te weken met geurkaarsjes om je heen is een beetje uit. Het nieuwe baden is vooral gericht op energie, met opwekkende badoliën als kruidnagel, palmarosa, rozemarijn, pepermunt en citrus. De zuiver groen plant gerbera staat in de aromatherapie bekend als een middel om openhartigheid te stimuleren. Nou, kunnen we dat niet allemaal een beetje gebruiken?

Au!

Verbrand in de zon, uitgeschoten met je scheermes of een gevoelige huid? Daar heeft de natuur wat op bedacht! Met aloë vera in de badkamer heb je niet alleen een persoonlijke spa, je bent ook je eigen dermatoloog. Zo maak je bijvoorbeeld after sun van aloë vera