Verzamel planten, geen spullen

Dag materialisme, hallo natuur!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. We bedenken ons steeds vaker of we iets niet moeten maken in plaats van weggooien. We gaan vaker naar de kringloop en pakken vaker de fiets. Maar ook in je interieur kun je bewuste(re) keuzes maken die, naast dat ze goed zijn voor jou, ook nog eens goed zijn voor de natuur. Onze oproep: verzamel planten, geen spullen!

Verzamel planten, geen spullen Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Groen maakt ons gelukkig

Omringd door planten en zachte tinten groen voelen we ons getroost. Ons huis wordt zo de perfecte natuurlijke plek om in te leven en fijne herinneringen te maken. Daarnaast hebben planten een grote impact op onze fysieke gesteldheid. Ze maken de lucht schoner en maken ons met hun prachtige uiterlijk direct blijer. 

Volgens de laatste stijltrend

Het hebben van veel planten in huis past helemaal in de laatste stijltrend: Collecting Memories. Deze stijltrend gaat over troost, geborgenheid en kalmte. Maar ook over het effect van de kleur van planten in huis. Groene decoraties brengen eindeloos plezier en zorgen voor een vleugje magie. 

Verzamel planten, geen spullen Mooiwatplantendoen.nl

Voor iedere ruimte in huis

Planten zijn niet alleen bedoeld voor in de woonkamer. Zet planten in iedere ruimte, ze zijn de perfecte match met de duizend tinten groen in je bad- en slaapkamer. Ze doen hun werk als luchtzuiveraar ook goed in je home gym of geven je kids de rust en kalmte om zich te ontwikkelen. Een plant in de kamer kan de ruimte transformeren van kil naar levendig. En van koud naar warm. 

een passende plantenpot

Heb je niet genoeg plantenpotten voor je nieuwe vrienden? Bekijk het aanbod plantpotten bij de kringloop of maak zelf een plantpot van spullen die je al in huis hebt liggen. Wil je toch je creditcard laten wapperen? De plantpotten van de afbeelding hierboven zijn gekocht in de volgende winkels: Zara Home, Serax, Ferm Living en Søstrene Grene.

meer inspiratie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken om van jouw huis een groener en sfeervoller thuis te maken? Ontdek hier meer over stijltrend Collecting Memories, lees meer over de trendy kamerplanten van dit moment of steek je handen uit de mouwen en ga aan de slag met een pastelkleurige hortensiakrans. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook