DIY: creëer een wow-effect met Camelia!

Geniet van schitterende, roosachtige bloemen

Zelfs de beste tuinder ziet z’n tuin in de winter verbleken en vergrauwen. Toch kun je actie ondernemen om je tuin 's winters te voorzien van kleur en een wow-effect. Wie daarvoor gaat zorgen? Camelia!

DIY: wow-effect met winterbloeier Camelia! Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

camelia: tropische winterbloeier

De Camelia mag dan een tropische uitstraling hebben, de plant is een winterbloeier. Dit neefje van de theeplant en de Japanse Roos geniet van de halfschaduw en beloont jouw goede zorgen met schitterende, roosachtige bloemen. Beeld je eens in, ochtenddauw en een parmantige Camelia die fier overeind staat boven een laagje mist. Is dat geen plaatje?

zet camelia Dicht bij het raam

In het najaar zit je lekker binnen. Onder een dekentje, op de bank met een dampende beker thee en je favoriete serie onder de play-knop. No way dat jij naar buiten gaat. Maar toch kun je het niet laten om af en toe naar buiten te koekeloeren. Hoe je jouw ogen afleidt van dorre bladeren en uitgebloeide eenjarigen? Zet een Camelia pal voor het raam! Jij kiest: ga je voor een prachtige, groenblijvende cameliastruik? Of kies je voor een cameliaboom met donkergroene, glanzende bladeren? Wat je ook kiest: de bloemen van Camelia stralen als geen ander in het wit, paars of rood. Veel cameliasoorten bloeien van februari tot mei, als andere planten in jouw tuin daar nog niet klaar voor zijn. Er zijn ook winterharde herfstcamelia's die stralen van oktober tot in januari.

MEER winterse INSPIRATIE

Kun je nog wat meer inspiratie gebruiken om jouw buitenruimte kleur te geven? Ontdek dan deze 6 vrolijke winterbloeiers. Ook leuk: ga voor natuur-van-formaat met PinusEn voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op PinterestFacebook en Instagram.