DIY: creëer een wow-effect met Camelia!

Geniet van schitterende, roosachtige bloemen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Zelfs de beste tuinder ziet z’n tuin in de winter verbleken en vergrauwen. Maar dat is echt niet nodig. Met een paar simpele stappen bereik je al snel het wow-effect. Wie daarvoor gaat zorgen? Camelia!

DIY: wow-effect met winterbloeier Camelia! Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Lijkt tropisch, maar is gewoon winterhard

De Camelia mag dan een tropische uitstraling hebben, de plant is een winterbloeier. Dit neefje van de theeplant en de Japanse Roos geniet van de halfschaduw en beloont jouw goede zorgen met schitterende, roosachtige bloemen. Beeld je eens in, ochtenddauw en een parmantige Camelia die fier overeind staat boven een laagje mist. Is dat geen plaatje?

Dicht bij het raam

In het najaar zit je lekker binnen. Onder een dekentje, op de bank met een dampende beker thee en je favoriete serie onder de play-knop. No way dat jij naar buiten gaat. Maar toch kan je het niet laten om af en toe naar buiten te koekeloeren. Hoe je het oog afleidt van dorre bladeren en uitgebloeide eenjarigen? Zet een Camelia pal voor het raam! Camelia’s zijn groenblijvende struiken en kleine bomen met donkergroene, glanzende, lange bladeren. De bloemen stralen in het wit, paars en rood. Veel cameliasoorten bloeien van februari tot mei, als andere planten in jouw tuin daar nog niet klaar voor zijn. Er zijn ook winterharde herfstbloeiers die stralen van oktober tot in januari.

De pot wilt ook wat

Niemand houdt van een lelijke plantpot, maar een mooi design exemplaar loopt al snel in de papieren. Niet getreurd! Met een aantal meter jute (of de sinterklaaszakken!) en een paar stevige touwen maak je van iedere kwekerspot een prettig potje. En met deze materialen en de Camelia loop je helemaal mee in de huidige trend: Traditional Sentiment.

MEER TRENDCOLLECTIE INSPIRATIE

Wil je meer inspiratie hoe je de stijltrend Traditional Sentiment kan introduceren met de hulp van planten? Stek je eigen Marantafamilie, introduceer de zen-plant Pinus in de tuin, herontdek vergeten bloeiende planten of maak een hoekje met een levende plantentafel.

Volg ons op PinterestFacebook en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Traditional Sentiment. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!