Exposé #10: Tage Andersen

Met trots presenteren we Exposé, een serie portretten waarin we je voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. Dit keer in Exposé: kunstenaar en bloemist Tage Andersen. 

Een korte introductie: Tage Andersen, geboren en getogen in Denemarken, heeft sinds 1967 een bloemenwinkel in Kopenhagen. Het woord winkel schiet tekort. Je kunt hier ook zijn bloemen, planten, zelfgemaakte meubels en volières bewonderen. Het is een mini-museum, een galerie. Waar je zomaar een pauw voorbij ziet scharrelen. 

Ook heeft hij zes (koffietafel)boeken op zijn naam staan en wordt hij regelmatig gevraagd om zijn werk te exposeren bij grote tentoonstellingen. Zijn rust vindt hij op zijn landgoed Gunillaberg in Zweden. Alhoewel rust... Stil zal hij niet zitten. Hier heeft hij zijn eigen wereld gecreëerd met een indrukwekkende greenhouse vol camelia's, met zijn beestjes (van everzwijntjes tot paarden) en een prachtig huis gevuld met zijn eigen creaties. Zoals hij zelf zegt: "Ik stop nooit. Alleen de vorm verandert misschien, maar stoppen doe ik nooit."

Meer over Tage

Verrast door de schoonheid van Tage's camelia's? Bekijk dan het artikel waarin we je alles vertellen over deze verrassende plant. En hier lees je over de bijzondere vazen die ook van Tage's hand komen. 

Tage Andersen - Mooiwatplantendoen.nl

"Ik stop nooit. Alleen de vorm verandert misschien, maar stoppen doe ik nooit."