Samen groot groeien

Zo leer je je kind voor planten te zorgen

Dag iPad, hoi bladeren! Je kunt het je kind niet vroeg genoeg leren: groen is goed voor je. En dat is leuk om samen te ontdekken, met deze minicursus 'Samen groot groeien'. Speciaal voor groentjes.

Kind kamerplant
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

op plantensafari in eigen huis

Ga met je kind eens op plantensafari in huis, bewapend met een vergrootglas, een schetsboek en viltstiften. Wat zie je? Zijn bladeren glad en stevig, zacht, rond of hebben ze haartjes? Bekijk het ontluikende varenblad, dat zich langzaam uitrolt. En hoeveel kleine bloemblaadjes heeft de hortensia eigenlijk? Of de Zygopetalum. Kun je ze natekenen? En heb je potloden in alle kleuren van de Strelitzia

De eerste stapjes – met de gieter

Jong geleerd, oud gedaan. Een cliché inderdaad, maar wel een fijne. Want leert jouw kind dat planten water nodig hebben, dan wordt water geven een leuk ritueel. Met een eigen gietertje zet je zoon of dochter de eerste stappen naar een groen rijk vol zuurstof, ontprikkeling en ontspanning. En daar heb je je hele leven plezier van.

geef een plant cadeau

Elke plant is anders, qua uiterlijk en verzorgingswensen. Verras je kroost daarom met een groene vriend (of vrienden)*. Zo leren ze de verschillen tussen een springerige Kentia en een exotische Bromelia. En weten ze al snel dat het blad van een Calathea niet te vergelijken is met de Monstera, om maar te zwijgen van een bloeiende Kalanchoë of Anthurium. Zo verschillend, zo mooi. Net als kinderen eigenlijk.

* Wel even opletten: de meeste planten zijn niet geschikt om op te eten. Maak bij de allerkleinsten de afweging of je planten op hun kamer plaatst, of liever niet. 

Kind kamerplant

meer groene inspiratie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken om van je huis een groen thuis te maken? Ontdek dan eens hoe je, samen met je kroost, groene hoekjes creëert in eigen huis, of prikkel al jullie zintuigen en ga aan de slag met deze DIY-kruidenhanger.