Plantfulness om tot rust te komen

Het thuishonk als rustplek

Wanneer planten met XL bladeren je hart én je huis hebben veroverd, dan haal je meer in huis dan alleen wat extra groen...

Al het aangename heeft iets groens

Groen is de kleur van de natuur, het is na blauw ook de meest voorkomende kleur op aarde. Groen brengt onze energie in evenwicht, helpt om onze gevoeligheid en empathie te vergroten en brengt het zenuwstelsel tot rust. Begint het al te kriebelen? De woonplanten hieronder hebben stuk voor stuk grote, groene bladeren en een dito kalmerend effect.

Monstera

De Trendy Wendy van de jaren '70,  Monstera, maakt met haar grote bladeren een triomfantelijke comeback. Wij snappen het: mooi, machtig en makkelijk. Het enige lastige is die grote Monstera nog even je huis in zien te krijgen.

Lees meer over de Monstera in onze Plantenwijzer.

Ficus Lyrata

Nog zo'n plant die de laatste tijd hoge ogen gooit, met zijn weelderige groen en prachtig gevormde bladeren: Ficus Lyrata. Een exotische statement die je al snel het idee geeft dat je ergens in een regenwoud zit, in plaats van in de kantoortuin. In de vrije natuur kan deze Ficus wel vijftien meter hoog worden, maar gelukkig kun je de groei thuis heel gemakkelijk in toom houden.

Lees meer over de Ficus Lyrata in onze Plantenwijzer.

Olifantsoor (Alocasia Colocasia)

Deze superster uit het oerwoud met zijn indrukwekkend grote bladeren is een must voor wie een rustig plekje zoekt. Om naast te zitten, te mediteren of yoga te doen, want de grote bladeren maken de lucht lekker zuiver. Ze geven zo'n grote dosis groen dat er vanzelf een sfeer van kalmte komt te hangen waar deze planten staan. Adem in, adem uit.

Lees meer over de Alocasia in onze Plantenwijzer.

Calathea

Een beauty waar we slechts met bewondering naar kunnen kijken. En niet alleen omdat de bladeren zoveel verschillende kleuren en decoratieve patronen showen. Het opmerkelijke van de bladeren is dat ze open en dicht gaan wanneer het dag of nacht wordt. Veel licht hebben ze niet nodig, vandaar dat ze ook uitstekend gedijen in een wat schemerig hoekje. Weer een zorg minder dus.

Lees meer over de Calathea in onze Plantenwijzer.

Calathea Mooiwatplantendoen.nl

Musa (bananenplant)

Met de tropische Musa in huis houden we de dolgedraaide buitenwereld op veilige afstand. Met zijn langwerpige bladeren die er zo relaxed bij hangen, wordt het met deze plant in de buurt al gauw heel gezellig, helemaal met een kop thee en een goed boek erbij. Of met een cocktail natuurlijk, lekker wegdromen bij de naderende vakantie of dat avontuur aan de horizon.

Lees meer over de bananplant in onze Plantenwijzer.

Ficus Elastica

Nog zo'n favoriet waar overal groene vinkjes voor worden gezet: de Ficus Elastica. Kan een hele grote boom worden als je hem zijn gang laat gaan. Af en toe even knuffelen en zijn bladeren afstoffen en deze kamerboom geeft een kalme vibe als beloning.

Als het idee van bomen in huis je aanspreekt, lees dan ons artikel over hoe je van je huis een mini-ecosysteem kunt maken.

Schefflera 

Deze een beetje ruige plant heeft veel karakter en is daarmee een verrijking van elk relaxed, Bohemian-chic interieur. Een plant die ook een goede optie is om bonsaitechnieken op los te laten, en daarmee dus een optimale keuze voor een andere mindful activiteit.

Lees meer over de Schefflera in onze Plantenwijzer.

 

SaveSave