Maak van je huis een mini-ecosysteem

Exclusieve palmen brengen meer zuurstof in huis
Geschatte leestijd: 2 minuten

De wisselwerking die zich dagelijks in de dampkring afspeelt, vindt ook plaats in je huis. En een paar forse planten als exclusieve palmen helpen om je persoonlijke biotoop net even wat gezonder te maken. 

Maak van je huis een mini-ecosysteem Mooiwatplantendoen.nl

Als het aankomt op zuurstof zijn planten de perfecte partners van mensen en dieren. Elke keer als je adem haalt, adem je zuurstof in en koolstofdioxide (CO2) uit. Er is geen oneindige hoeveelheid zuurstof in de dampkring, maar daar heeft de natuur iets op gevonden. Bomen, planten en algen, en dus ook exclusieve palmen, ademen overdag koolstofdioxide in en zuurstof uit. Zo vullen mensen en planten elkaar mooi aan. 

Levende zuurstoffabriek

De groene bladeren van exclusieve palmen zoals Cycas, Livistona, Caryota en Rhapis hebben kleine bladmondjes die CO2 opnemen en zuurstof afgeven. Hoe groter het bladoppervlak, hoe meer zuurstof het kan afgeven. Zo'n opstelling van exclusieve palmen is dus niet alleen prachtig om te zien maar werkt bovendien als een soort mini-indoor- regenwoud. 

Mooi én nuttig 

Exclusieve palmen nemen bovendien fijnstof op én breken omgevingsstoffen als aceton (uit transpiratie) en formaldehyde (uit meubels of de printer) af. Daarnaast verdampen ze met hun grote groene bladeren veel vocht. En dat is weer een puur natuur oplossing voor droge lucht in huis, als gevolg van centrale verwarming. Redenen genoeg, dus, om jezelf én je binnenklimaat te trakteren op een paar mooie exclusieve palmen.