Exclusieve palmen verdienen een voetstuk

Groene woonrituelen, daar word je gelukkiger van

Rijzig reiken ze omhoog en stralen niets dan natuurlijke rust uit. Zet een paar exclusieve palmen bij elkaar en je woonkamer lijkt al snel een oase. 

Exklusive Palmen als Ruhepol – Pflanzenfreude.de

Exclusieve palmen doen iets met je. Het zijn oerbomen waar ooit dinosaurussen langs hebben gelopen, ze doen denken aan streken waar de natuur wilder en exotischer is dan bij ons. Bovendien zijn ze reuze zen: groeien traag, hebben weinig verzorging nodig en stralen uit dat wát er ook gebeurt, het leven vrijwel altijd gewoon doorgaat. Reden genoeg om Cycas, Livistona, Caryota en Rhapis op een voetstuk te zetten (als het een kleine exclusieve palm betreft) of in een grote pot die de plant de hoogte inbrengt. Niet alleen maak je zo de verhoudingen van exclusieve palmen spannender, het mooie groen heeft boven je hoofd meer ruimte om te schitteren dan op schouderhoogte. 

Even niets dan jij en je palm 

Hebben ze eenmaal een goede plek gevonden – en dat kan zomaar een groen eiland in de kamer zijn – dan vormen exclusieve palmen al snel een rustpunt met een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Even water geven, rondje met de plantenspuit, beetje plantenvoeding uitdelen, nieuwe scheuten spotten, het brengt het leven terug tot de essentie en levert momenten vol mindfulness op. En dat helpt weer om afstand te nemen van negatieve gedachten en zorgen. Volgens onderzoek* dat is gepubliceerd in The Lancet is mindfulness zelfs even effectief als antidepressiva. Des te meer reden dan even een momentje voor jezelf met groene schatten te nemen.

Oók groene woonrituelen

  • Overstappen op eco-schoonmaakmiddelen is wel zo'n fris en fruitig idee. 

  • Exclusieve palmen even buiten zetten voor een malse zomerse regenbui.

  • Zet planten in je zichtlijnen, niet alleen in huis, maar ook op het balkon of terras. 

  • Elke dag even goed doorluchten: de lucht buiten is vrijwel altijd schoner dan binnen.  

  • Maak bij je exclusieve palmen mooie tableaus van levende, gedroogde en versteende natuur.

*The Lancet