4x planten stylen in huis

Zo pas je Plant Design toe in huis
Geschatte leestijd: 3 minuten

Het effect dat 'plant first' inrichten op jouw huis heeft, kan je inmiddels wel dromen. Dan is het nu tijd om te bedenken hoe je planten gaat stylen. Wij presenteren: vier Plant Design stylingideeën.

Plant styling idee 1: Clusteren maar 

Heb je je planten doorgaans verspreid over je kamers staan? Zet ze eens bij elkaar en kijk hoe ze bij elkaar passen óf juist bij elkaar afsteken. De impact van drie planten bij elkaar is veel groter dan drie planten verspreid over de ruimte. 
Zolang je planten met dezelfde eisen op het gebied van zonlicht bij elkaar zet, mag alles. Welke planten vind jij leuk bij elkaar staan? Welke planten passen er bij de ruimte? Volg je gevoel. Speel met hoogtes en gebruik verschillende - of juist dezelfde - potten.

 

Aan de slag met Plant Design | mooiwatplantendoen.nl

Plant styling idee 2: Beken kleur

De waaier aan kleuren die planten ons geven, is eindeloos. En door voor planten met verschillende kleuren te kiezen, zorg je voor ware eyecatchers in huis. Kies bijvoorbeeld voor de groen-rode Dracaena Bicolor, groen-roze Polkadot Begonia of de veelkleurige Aechmea 'Blue Rain’. 
En daar stopt het niet, want er moet ook aan geschikte potten gedacht worden. Je kunt ervoor kiezen om per ruimte met dezelfde potten te werken of juist voor iedere plant een andere pot te gebruiken. Tip bij het zoeken naar de ideale pot: zet je planten op de foto en ga met deze foto's op pottenjacht. Succes gegarandeerd.

 

 

 

Plant styling idee 3: Ga voor vorm

Een andere manier om je planten tot ware designstukken te verheffen, is door te kiezen voor planten met opvallende vormen. Er zijn genoeg planten die de term 'levend designstuk' dubbel en dwars verdienen. Zet zo'n plant op een prominente plek in je huis en laat 'm de ruimte single handedly transformeren. Denk hierbij aan planten als Peperomia Happy-Bean, Alocasia amazonica Polly en Alocasia Lauterbachiana. 

 

 

 

Plant styling idee 4: Kies voor functie

Het designen van jouw eigen indoor tuin kan ook met functionaliteit als uitgangspunt. Design is immers niet alleen kunst en vorm, maar dient een doel. Richt jouw huis bijvoorbeeld in door te kijken wat voor effect een plant op je stemming heeft. Kies voor ronde, zachte vormen op plekken waar je graag tot rust komt, zoals de badkamer en slaapkamer. Voor de studeerkamer kan je kiezen voor planten die het brein prikken: Cactus, Calathea en Aloë

Hoe style jij je planten? Deel het met ons via #plantdesign