Bromelia brengt balans in je interieur

Yin & Yang in een vrolijke, groene verpakking

Kijk je in woonwinkels om je heen, dan zie je daar nu zakelijke bureaus in zachte kleuren en stoere speakers in de vorm van een handtas. Bromelia is de perfecte plant om deze indoor emancipatie overtuigend mee door te zetten. 

Bromelia brengt balans in je interieur Mooiwatplantendoen.nl

Emancipatie is nog nooit zo'n hot topic geweest als de afgelopen maanden. Gelijke behandeling voor vrouwen, transgenders, gehandicapten en andere minderheidsgroepen is in een maatschappelijke stroomversnelling geraakt. Dat effect zie je ook terug in home decor stijlen. De plant is niet belangrijker dan de pot, kunststof heeft dezelfde waarde als natuurlijk materiaal en hoekige vormen zijn niet sterker aanwezig dan ronde, ze zijn elkaars gelijken. 

Bromelia als levende link 

Dit effect kun je ook bewerkstelligen met bromelia's als Vriesea, Guzmania, Tillandsia, Aechmea en ananas. Combineer deze puntige, opvallende exemplaren met  zachte, gladde materialen zoals glanzende potten, kurk of gepolijst hout en je creëert weer dat nieuwe evenwicht.  Zo zorg je voor een vrolijke, vriendelijke balans zonder dat het interieur verdrinkt in decoratieve elementen. Bromelia is daarnaast de link tussen levende en dode materialen en een heerlijke woonplant om alvast een beetje zomers gevoel mee te creëren. 

Aanvullende persoonlijkheden 

Bromelia is de perfecte plant voor deze look, omdat het zelf al een sterk staaltje 'yin en yang' is. Yin en yang zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes die elkaar aanvullen zoals noord en zuid, nat en droog, koud en droog, hard en zacht, et cetera. Yin staat voor vrouwelijkheid, yang voor mannelijkheid. Bij Aechmea en ananas vormen de harde puntige bladeren een natuurlijk tegenwicht met respectievelijk de zachtroze schutbladeren en de vrucht. En bij andere bromelia's als Guzmania en Tillandsia is dat weer net andersom: zacht, glad blad met daarboven een hoop stevige, felgekleurde aanstekelijke herrie. Hoe dan ook, alles in evenwicht, om heerlijk tussen te kunnen wonen.