Nieuwe voornemens, nieuwe groene energie!

Begin het jaar goed met een – yay! – Yucca

Groene voornemens zijn zoveel leuker en makkelijker dan, pakweg, jezelf naar de sportschool slepen. Blijf gewoon lekker thuis en doe dáár groen en gezond (en eventueel aan wat krachttraining), met een stoere Amerikaan.

Neue grüne Energie mit der Yucca - Pflanzenfreude.de

Reuze nobel, natuurlijk, goede voornemens. Maar ook wel erg… uitputtend. Als je een complete lifestyle change nu niet trekt, haal dan gewoon wat mooie nieuwe woonplanten in huis. Is al lichaamsbeweging op zich, toch? Binnen maken planten het vanzelf gezonder door te helpen de lucht te zuiveren. Daarnaast hebben ze een ontspannende uitstraling en zijn ze een stuk relaxter dan bootcamp in een zaaltje: wat wil je nog meer als goed begin van het nieuwe jaar? 

Woonplant van de maand

Wil je toch een detox-draai aan januari geven om  fris en fruitig 2015 in te gaan, dan heb je aan een Yucca geweldig gezelschap. Deze robuuste Amerikaan staat voor zuivering en transformatie, heeft een opgewekt karakter en is makkelijk in de omgang: als je 'm eens vergeet water te geven, is het niet meteen uit tussen jullie. Hij is bovendien Woonplant van de Maand, dus er is nu volop keuze bij je vertrouwde plantenadresjes. By the way: mocht de naam je tegenstaan, hij luistert ook naar Palmlelie.

Nieuwe voornemens, nieuwe groene energie!

 


Tip

Aangezien de donkere dagen nog wel even aanhouden, houdt niets je tegen een snoertje lichtjes in je Yucca te hangen. Die kan het hebben en het staat 's avonds reuze gezellig!