Begin januari goed: haal planten in huis

Met groen om je heen maakt de winterdip geen kans
Geschatte leestijd: 2 minuten

Buiten is het grauw en grijs, binnen leeg zonder kerstboom en versiering. En dat terwijl deze periode juist wat sjeu kan gebruiken. Gelukkig is er een oplossing om een winterdip te voorkomen. Want met planten om je heen voel je je fijner. Lees hier op wat voor manieren groen je kan helpen.

Begin januari goed: haal planten in huis

Kom tot rust

Na de bijzondere feestdagen is het lekker om tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door met planten bezig te zijn. Want wanneer jij je planten verzorgt, neemt je brein even pauze. Je gedachten checken als het ware uit. Daar word je heerlijk kalm van. Probeer het maar eens!

Ook leuk: sluit jezelf op in de badkamer en verander de ruimte in een spa. Laat het bad vollopen en voeg schijfjes citroen en limoen toe. Ontspannen maar! Maak een roomspray met kruiden zoals rozemarijn, lavendel en citroenmelisse, voor een lekker fris huis. Of creëer je eigen groene toevluchtsoord. Hier lees je hoe.

Verbeter je werkplek

Werk je thuis? Voorzie je bureau en de ruimte rondom je werkplek dan van groen. Want planten zijn je beste collega's: ze bevorderen creativiteit, de luchtkwaliteit wordt er beter van (dag hoofdpijn en droge ogen!) en ze helpen om geluidsoverlast terug te dringen. Lees er hier meer over. 

De paden op, de lanen in

Veel binnen zijn komt je stressniveau en energielevel niet ten goede. Probeer daarom iedere werkdag een wandeling te maken door een park of bos bij jou in de buurt. En dompel je in het weekend helemaal onder in de natuur, door er een ochtend of middag op uit te trekken. Wedden dat je je daarna weer helemaal opgeladen voelt? 

Meer weten over de effecten die planten op mensen hebben? Bekijk dan ons Bedankt plant dossier.