Begin januari goed: haal planten in huis

Met groen om je heen maakt de winterdip geen kans
Geschatte leestijd: 2 minuten

Buiten is het grauw en grijs, binnen leeg zonder kerstboom en versiering. En dat terwijl deze periode juist wat sjeu kan gebruiken. Gelukkig is er een oplossing om een winterdip te voorkomen. Want met planten om je heen voel je je fijner. Lees hier op wat voor manieren groen je kan helpen.

Begin januari goed: haal planten in huis
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Kom tot rust

Na de feestdagen is het fijn om tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door met planten bezig te zijn. Want wanneer jij je planten verzorgt, neemt je brein even pauze. Je gedachten checken als het ware uit. Daar word je heerlijk kalm van. Probeer het maar eens!

Ook leuk: sluit jezelf op in de badkamer en verander de ruimte in een spa. Laat het bad vollopen en voeg schijfjes citroen en limoen toe. Ontspannen maar! Of creëer je eigen groene toevluchtsoord, waar je ongestoord kunt genieten van de rust. Hier lees je hoe je zo'n toevluchtsoord maakt.

Verbeter je werkplek

Werk je thuis? Voorzie je bureau en de ruimte rondom je werkplek dan van groen. Want planten zijn je beste collega's: ze bevorderen creativiteit, de luchtkwaliteit wordt er beter van (dag hoofdpijn en droge ogen!) en ze helpen om geluidsoverlast terug te dringen. Lees er hier meer over. 

De paden op, de lanen in

Veel binnen zijn komt je stressniveau en energielevel niet ten goede. Probeer daarom iedere werkdag een wandeling te maken door een park of bos bij jou in de buurt. En dompel je in het weekend helemaal onder in de natuur, door er een ochtend of middag op uit te trekken. Wedden dat je je daarna weer helemaal opgeladen voelt? 

meer groene inspiratie

Ben jij januari ook groen begonnen? Laat het ons weten via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Kun je wel wat meer groene inspiratie gebruiken? Ontdek hier welke kamerplant jouw beste match is, hoe je een goede voornemens-plant maakt, of hoe je met een kamerboom natuur-van-formaat in huis haalt. Nieuwsgierig naar meer (positieve) effecten van groen? Bekijk dan eens ons Bedankt plant dossier.