Plantenhangers om lekker naar op te kijken

Wordt het hout, laser of toch gewoon touw?
Geschatte leestijd: 2 minuten

Je kunt natuurlijk helemaal losgaan met macramé, maar er zijn hippere manieren om je planten in stijl rond te laten hangen. Een selectie van onze favorieten van dit moment.

Even bukken voor de glazen bollen

Krijg je al visioenen? Deze terrariums voor luchtplanten en vetplantjes doen het ook goed met water en bij elkaar passende planten. Worteltjes-on-show is helemaal hot en door hangende planten af te wisselen met staanders zoals sansevieria en crassula creëer je afwisseling en spanning. Deze groene 'muur' is het mooist als je alle bollen binnen een marge van een meter hangt.

Dit groene decor is zo goed als onderhoudsvrij: alleen water geven.

Hemelen met die Tillandsia’s

Koper en lucht, dat is alles. Maar mooi dat het een prachtige hanger is voor planten die geen grond nodig hebben, zoals Tillandsia en veel orchideeën. Die zorgen tenslotte met hun luchtwortels voor voeding en vocht. De Himmeli is verkrijgbaar als muurhanger en plafondhanger in diverse vormen en formaten via Etsy.com.

Hemelen met die Tillandsia’s Mooiwatplantendoen.nl Etsy.com

Ruimtebesparend rondhangen

Dit is een fijn doe-het-zelf project voor als je een paar uur over hebt: Het enige wat je nodig hebt, is wat restjes hout, touw, een ring en een decoupeerzaag (al komen de geduldigen/masochisten onder ons ook een eind met een boor en een figuurzaag). Deze ruimtebesparende hanger doet het ook goed als verticaal vers kruidenrekje in je keuken. Je vindt hier op de blog van Design Sponge het stappenplan voor deze leuke hanger.

Ruimtebesparend rondhangen Design Sponge Mooiwatplantendoen.nl

Lekker laten bungelen, That ‘70’s Show

Eenvoudig, sierlijk en hartstikke jaren zeventig Scandinavisch retro design. Maar dan wel gemaakt van modern hout. De Jungalow Hanging Planter is een ontwerp van Justina Blakeney en we adviseren het geheel in stijl te houden. Dus, een sierasperge of een chlorophytum erin. En misschien een béétje ABBA erbij?

Lekker laten bungelen, That ‘70’s Show Mooiwatplantendoen.nl