Mindfulness met planten

Kom in het hier en nu

Mindfulness is een van de weinige alternatieve ontspanningstechnieken waarvan het effect wetenschappelijk bewezen is. Door iets met aandacht in het hier en nu te doen, verminderen vervelende zaken als stress, pijn en negatieve gevoelens. Mindfulness vergroot je flexibiliteit, aanpassingsvermogen, welzijn en stabiliteit. Het verlaagt je bloeddruk, verbetert je geheugen en is effectief bij het terugbrengen van burn-out verschijnselen. Reden genoeg om te beginnen met mindfulness!

mindfulness planten | alocasia | kamerplant
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Mindful plantenverzorging

Mindfulness en plantenverzorging gaan hand in hand. Of het nu binnen of buiten is, het verzorgen van planten haalt je naar het hier en nu. Kies je moment en neem er de tijd voor. Zet bijvoorbeeld een muziekje op waar je rustig van wordt, en inspecteer je planten stuk voor stuk. Bekijk de bladeren grondig, ontdoe ze van stof, verwijder dode bladeren en bloemen, en geef water waar nodig. Probeer je daarbij echt op de plant te focussen, zonder in gedachten af te dwalen.

Mindfulness met Alocasia

De Alocasia, ook wel bekend als olifantsoor, is de perfecte kandidaat voor een mindfulness-oefening. Met haar tropische uitstraling en prachtige groene bladeren is ze een echte blikvanger. Verdiep je in haar schoonheid en ontdek wat mindfulness voor jou kan doen. Volg deze stappen en ervaar de rust die deze oefening je geeft. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet!

Ontspannen in de tuin

Heb je er moeite mee om tot rust te komen, kies dan eens voor grijze planten, want die brengen rust in je tuin of op je balkon. Ga bijvoorbeeld voor een mix van zilverstruikje, blauw schapengras, wit askruid en Centaurea gymnocarpa: een perfecte combinatie voor een ontspannende mindfulness-oefening. Maak daarnaast een zitje zodat je er heerlijk kunt ontspannen. Leg je telefoon weg, haal een aantal keer diep adem, snuif de frisse buitenlucht op en voilà: rust!

Meer ontspanning

De mogelijkheden om mindfulness met planten te combineren zijn eindeloos en je kunt het helemaal op jouw manier doen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een groen toevluchtsoord in huis, of deze planten die een ontspannen vakantiegevoel creëren? Leg jouw mindful planten-moment vast en deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #bedanktplant.

alocasia | kamerplant | olifantsoor