DE KRACHT VAN WONDERSCHOON WIT EN GRIJS

Voor rust en licht in je tuin 

Na een drukke zomer is het heerlijk om het in de herfst wat rustiger aan te doen. Met planten die ons kalmeren en een geborgen gevoel geven. Én licht brengen in een misschien wat sombere tuin. Met deze wonderschone witte en grijze tuinplanten gaat dat zeker lukken. 

FRISSE HERFSTBLOEIERS

Het najaar is hier, maar dat betekent niet dat we uitgebloeid zijn. Deze groen-witte herfstbloeiers frissen je herfsttuin moeiteloos op. Combineer Skimmia, weelderige hortensia en struikheide voor een mooi contrast van vormen en texturen.

MOOI GRIJS IS NIET LELIJK 

Grijze planten verstillen je tuin. Kijk maar eens naar deze mix van zilverstruikje, blauw schapengras, wit askruid en Centaurea gymnocarpa. Wat een rust! 

WIT IN DE DUISTERNIS

Ziet jouw tuin er wat somber uit? Deze planten met witter-dan-witte bloemen brengen licht in de duisternis - zeker wanneer je ze een plekje in een witte pot geeft. Wij gebruikten Kerstroos, viooltjes en winterharde Eucalyptus. Een uitstekende remedie tegen de vallende-blaadjes-blues.

Een jaarronde tuin, begint in de herfst | Mooiwatplantendoen.nl

GA VOOR GRIJS GEMAK

Vergrijs je tuintafel met vetkruid, zoals Sedum spathulifolium 'Cape Blanco', Sedum spathulifolium 'Purpureum' en Sedum sieboldii. Vetkruid is een zelfredzaam type, dus je hebt er weinig omkijken naar. Kan jij lekker relaxen. 

Hoe ziet jouw herfsttuin er uit? Deel jouw foto met #mooiwatplantendoen en wie weet zie je ‘m terug in onze stories!