De kracht van wonderschoon wit en grijs

Voor rust en licht in je tuin 

Na een veelbewogen zomer is het heerlijk om het in de herfst wat rustiger aan te doen. Met planten die ons kalmeren en die licht brengen in een misschien wat sombere tuin. Met deze wonderschone witte en grijze tuinplanten gaat dat zeker lukken. 

FRISSE HERFSTBLOEIERS

Het najaar is begonnen, maar dat betekent niet dat het bloeiseizoen ten einde is! Groen-witte herfstbloeiers frissen je herfsttuin moeiteloos op. Combineer Skimmia, weelderige hortensia en struikheide voor een mooi contrast van vormen en texturen.

MOOI GRIJS IS NIET LELIJK 

Grijze planten brengen rust in je tuin. Kijk maar eens naar deze mix van zilverstruikje, blauw schapengras, wit askruid en Centaurea gymnocarpa. En wist je dat deze combinatie perfect geschikt is voor een ontspannende mindfulness-oefening, zoals deze? Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. 

WIT IN DE DUISTERNIS

Ziet jouw tuin er wat somber uit? Deze planten met witter-dan-witte bloemen brengen licht in de duisternis - zeker wanneer je ze een plekje in een witte pot geeft. Wij gebruikten Kerstroos, viooltjes en winterharde Eucalyptus. Een uitstekende remedie tegen de vallende-blaadjes-blues.

Een jaarronde tuin, begint in de herfst | Mooiwatplantendoen.nl

GA VOOR GRIJS GEMAK

Vergrijs je tuintafel met vetkruid, zoals Sedum spathulifolium 'Cape Blanco', Sedum spathulifolium 'Purpureum' en Sedum sieboldii. Vetkruid is een zelfredzaam type, dus je hebt er weinig omkijken naar. Kun jij je tijd besteden aan andere groene klusjes, zoals het maken van een outdoor border of een winterse kerstkrans

Hoe ziet jouw herfsttuin eruit? Deel jouw foto via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Wie weet zie je ‘m terug in onze stories!