Kerstversiering voor buiten

Voor een buitengewoon kerstgevoel

Of je nu een klein balkon hebt of een grote tuin: van mooie kerstversiering knapt iedere buitenruimte op. En niet alleen dat, ook je humeur krijgt er een flinke oppepper van. Toe aan iets anders dan een lichtsnoer of een versierde (kerst)boom? Laat je inspireren door onderstaande kerstversiering voor buiten, ga zelf aan de slag en ervaar een buitengewoon kerstgevoel!

kerstversiering buiten planten | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

typische kerstplanten en kersttakken

Wat je nodig hebt voor een groene slinger bepaal je zelf. Skimmia, Ilex Crenata, kerstroos en dwergcipres zijn de 4 outdoor sterren van Kerstmis die je sowieso niet wilt missen! Maar denk ook aan dennenappels en typische hulstbladeren. Laat je creativiteit de vrije loop en leef je uit met verschillende soorten takken. Groot en klein, groen en rood: diversiteit maakt het juist leuk! 

kerstdecoratie voor buiten én binnen

Waar je de decoratie hangt is geheel aan jou. Een groene slinger van muur tot muur, van overkapping tot schuur, van vlonder tot veranda: jouw buitenruimte bepaalt jouw creatie. Geen buitenruimte tot je beschikking? Denk dan inside, maar out of the box. Haal buiten naar binnen en maak een groene slinger rondom een kozijn, de trapleuning of de poten van je kersttafel.

Meer groene kerstinspiratie

Op zoek naar meer creatieve ideeën om je kerstdagen extra feestelijk te maken? Bekijk dan eens dit botanische inpaktextiel, maak een plateau met kaarsen en stekjes, prikkel je zintuigen met een zelfgemaakte homespray met de geur van kerst, of laat je inspireren door deze seizoenstafel met kerstsfeer. Oh, en vergeet je niet om jouw buitengewone kerstversiering met ons te delen via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen?