4 kerstplanten voor buiten

De outdoor sterren van Kerstmis

Kerstplanten noemen we ze: Laurus (laurier), Ilex Crenata, Skimmia en Chamaecyparis (dwergcipres). En deze naam doen ze zeker eer aan! Zet ze in je tuin of op je balkon, en ze roepen direct dat warme kerstgevoel bij je op. Je kunt ze, net als de kerstboom, versieren of er au naturel van genieten. Benieuwd naar meer informatie over deze vier toppers? We zetten ze hieronder in het winterzonnetje! 

Outdoor sterren van Kerstmis | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Skimmia

Groene blaadjes, glanzende bessen: Skimmia geeft kleur aan kerst én aan de winter. En in tegenstelling tot veel andere besdragende planten, zijn vogels en tuindieren geen fan van de besjes. Die blijven dus extra lang zitten! Nog een voordeel: Skimmia doet het goed in de volle grond én in een pot, dus je kunt in iedere buitenruimte van de plant genieten. Meer over deze plant lees je in de plantwijzer Skimmia.

Ilex Crenata

Ilex Crenata, ook wel Japanse Hulst, is een groenblijvende plant die veel wordt gebruikt als kerstdecoratie. Dat is niet voor niets: de plant heeft een prachtige diepgroene kleur en fijne, stevige blaadjes. Qua uitstraling heeft de Ilex Crenata veel weg van de buxus. Ilex Crenata is winterhard, wintergroen én goed te snoeien. Je ziet 'm dan ook in veel tuinen terug als haag. 

Laurus (laurier)

Laurus kennen we ook als laurier. Deze plant, afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, heeft witte bloemen die later transformeren in ovale bessen. Maar vergeet de bladeren niet! Die zijn ovaal en donkergroen met een lichte nerf die als een veer in het blad te zien is. Ze geven een groene tint aan de donkere dagen. Ook heel hoopvol: wist je dat een laurier wel honderd jaar kan worden? De rijke symboliek van de plant en alle verzorgingstips lees je in de plantwijzer Laurier.

Chamaecyparis (dwergcipres)

Dit neefje van de conifeer heeft iets zachts: het zijn de uiteinden van de takken. Deze waaieren mooi uit en wuiven in de wind. De plant blijft het hele jaar groen en geniet van zowel zon als schaduw. Leuk om te weten: het hout van de Chamaecyparis geurt zacht en is heel waardevol: in Japan worden er tempels van gebouwd. Jij hoeft de aarde rondom de plant alleen maar vochtig te houden voor optimaal plezier. Meer weten? Lees dan de plantwijzer Dwergcipres.

Meer (kerst)inspiratie

Heb je (een van) deze kerststerren een plekje gegeven in je tuin of op je balkon? Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Dat warme wintergevoel wil je natuurlijk vasthouden! Ontdek welke planten zorgen voor licht en rust in je tuin, of haal buiten naar binnen met deze winterse kerstkrans.

 

SaveSave