Herfst, plantseizoen extraordinaire

Nu planten, in het voorjaar genieten

Je denkt misschien dat de lente, met de belofte van een nieuw begin, het ideale seizoen is om nieuwe vaste planten te planten. We verklappen een geheim: dat kun je beter in de herfst doen. Ja echt! En dit is waarom.

Herfst, plantseizoen extraordinaire Mooiwatplantendoen.nl

1. Warme grond

In de herfst is de grond in je tuin nog lekker warm van de zomer. Dat vinden planten fijn tijdens het wennen en geeft ze de kans om nieuwe wortels te vormen. Bestaande wortels rekken zich nog eens behaaglijk uit.

2. Geen zorgen over droogte

Regen, dat valt er vaak genoeg in het najaar. Je net geplante planten hoef je dus geen, of maar een heel klein beetje, water te geven. In de lente is de kans op uitdroging veel groter.

3. Geef je planten een voorsprong

Doordat je planten al een paar maanden staan tegen de tijd dat het lente is, zijn ze groter en bloeien ze mooier dan wanneer je ze in het voorjaar pas plant. Dat geeft jou bovendien een mooi excuus om bij het aanbreken van het Buitenzitseizoen neer te ploffen op je lounge set, genietend van de lentezon en je nieuwe aanwas.

Dan nog even dit

Plant vorstgevoelige planten liever na de winter. En wil je tijdens de winter al wat kleur op je terras? Winterheide, najaarsviolen, schijnhulst, buxus, laurier of dwergcipres helpen je uit de brand.

Conclusie

Nu planten, straks lekker luieren in de lentezon. Goed idee toch?