DIY: aloë vera gel maken

Simpel, effectief en puur natuur

Een verbrande huid of schaafwond is geen pretje. Gelukkig biedt Aloë verkoeling, hydratatie en verzachting. Zodat jij snel weer met je dag verder kunt. Hier lees je hoe dat werkt!

Maak je eigen aloë vera gel | Mooiwatplantendoen.nl

Bij aftersun denk je waarschijnlijk gelijk aan zo'n flesje verkoelende lotion van de drogist. Maar wist je dat je met gemak je eigen, natuurlijke aftersun kunt maken van Aloë? Ook wanneer je een schaafwond hebt, biedt een zelfgemaakte Aloë vera gel verlichting. Heb je thuis een Aloë plant staan of een vers blad bij een toko op de kop getikt, dan maak je daar binnen enkele seconden een onverslaanbare Aloë vera gel van.

Aloë vera gel maken is heel simpel: haal een groot blad van de plant af, snijd het doormidden en leg het op een stuk keukenpapier. Wacht een paar minuten tot de gelige aloïne (ook bekend als aloë-hars) uit het blad is gedruppeld. Snijd vervolgens nog een dun plakje van het blad af, om de laatste aloïne te verwijderen. 

Snijd nu een stuk van ongeveer 2 cm breed van het blad. Verwijder de stekelige oneffenheden aan de bladrand en snijd het stuk in de lengte doormidden. Ha, daar is de gel! Schep de gel met een lepel uit het stuk blad en op de plekken waar je verbrand bent. Je voelt directe verkoeling en de vochtbalans van je huid wordt weer hersteld. Dat betekent dat je snel de zon weer in kan. Vergeet niet te smeren!

Goed om te weten: de Aloë vera plant ontwikkelt pas zijn volledige genezende kracht als hij ongeveer 5 jaar oud is.