Creëer een sprookjesachtige tuin

Een kleurrijk buitenparadijs voor een instant goed humeur

Dit seizoen laten we onze fantasie de vrije loop! Of je nu een grote tuin hebt of een klein balkon, we nodigen je uit om een sprookjesachtige sfeer te creëren. En dat doe je bijvoorbeeld met gerbera’s, citrusplanten, geraniums en palmen (Phoenix en Chamaerops).

BLOEMEN IN KNALKLEUREN
Om je tuin tot leven te laten komen, heb je felle kleuren nodig. De gerbera is van nature wit, maar is er ook in de knalkleuren rood, geel, roze, paars, oranje of groen. Door verschillende kleuren te gebruiken zorg je voor contrast en een verrassingseffect.

Een andere zeer levendige plant met een opvallende uitstraling is pampasgras, ook wel Cortaderia selloana genoemd. De prachtige, zilverwitte pluimen trekken ieders aandacht op. Helemaal als je de gekleurde variant in je tuin zet. De plant danst op de wind en deze beweging vertegenwoordigt het speelse karakter van onze collectie.  

FEESTJE VOOR DE ZINTUIGEN
Als je de kleuren hebt uitgekozen is het tijd om de gerbera’s en het pampasgras te combineren met andere planten. Citrusplanten voegen warme tonen toe aan het geheel. Van manderijn en citroen tot sinasappel en grapefruit. Ze vormen een mooie balans met een groene kroon van bladeren, terwijl de krachtige geuren je vervoeren naar dromen over de Middelandse zee. Als je geluk hebt, niet alleen een feestje voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen.

Om deze collectie van 'good vibes' compleet te maken, kozen we voor de Phoenix en Chamaerops palmen. Masters in het uitstralen van die exotische sfeer. De tropische aard van deze groenblijvende planten zorgt voor een klein toevluchtsoord in onze eigen buitenruimte, juist nu we daar allemaal zo naar verlangen. 

Hoe ziet jouw crazy illusions tuin eruit? We zijn benieuwd! Deel het met ons via Facebook of Instagram met de hashtag #mooiwatplantendoen.