DIY: picture perfect gras

Creëer een natuurlijke eyecatcher

Gras… Iets voor buiten? Dat hoeft niet! Deze DIY laat je zien hoe je met gedroogd gras een prachtige eyecatcher maakt voor in huis. Of je het gras nu gebruikt als roomdivider, of puur ter decoratie: je creëert er een warm en natuurlijk gevoel mee in huis. En dat gevoel is precies waar we 's winters naar verlangen! Dus laat er geen gras over groeien, haal de benodigdheden in huis en ga aan de slag met deze DIY.

gras in huis | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Dit heb je nodig 

  • Lange stengels gedroogd gras (rietgras/palmgras)
  • Gipsblokken of foamblokken 
  • Lijm
  • Boormachine (als je gipsblokken gebruikt)
  • Handboor of ronde bijtel (als je foamblokken gebruikt)
  • Optioneel: betonlook verf

Aan de slag 
Stap 1

Lijm de gipsblokken aan elkaar totdat je het gewenste formaat hebt bereikt. Om er een speels geheel van te maken kies je voor blokken van verschillende hoogtes. Je kunt in plaats van gipsblokken ook foamblokken gebruiken en die overschilderen met een betonlook verf. 

Stap 2

Boor gaatjes in de gipsblokken, of maak gaatjes in de foamblokken, en steek het gras erin.

Variatietip: wil je eens wat anders of beschik je niet over gips of schuim? Je kunt ook een natuurlijk kunstobject maken van samengebonden gras, zoals op onderstaande foto. 

Meer inspiratie

Aan het genieten van jouw picture perfect gras? Zet jouw creatie op de foto en deel ‘m via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. En wil je naast deze natuurlijke eyecatcher meer moois van moeder natuur in huis halen, bekijk dan eens hoe je jouw zithoek een groene upgrade geeft, laat je inspireren door deze groene eethoek, of ontdek hoe je met planten een warme sfeer creëert in huis.