3x mooie en simpele decoratie voor Pasen

Met planten in de hoofdrol

Geluk zit ‘m, ook met Pasen, in de kleine dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een perfect gekookt eitje in een zelfgemaakte, groene eierkrans? Van een prachtig gedecoreerde paastafel die je het ultieme paasgevoel bezorgt? En van een groen paasmandje om paaseitjes in te verzamelen? Lees verder, ontdek de simpele 3 DIY's en ga voor pure verwenner-ei deze Pasen! 

groene eierkrans | mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

DIY 1: groene eierkrans

Je paastafel decoreren met groen en groene recepten is simpeler dan je misschien denkt. Dat heerlijke bloemenbrood met groentedips en die chewy chocoladekoekjes met lavendel staan in no-time op tafel. En dan is het tijd voor de finishing touch: groene eierkransjes! Ontdek hieronder wat je nodig hebt en hoe je ze in slechts een paar stappen zelf maakt. Dat wordt pure verwenner-ei! 

eierkransje zelf maken? dit heb je nodig

 • Eierschaaltjes
 • Schaar
 • Binddraad (groen)
 • Mos 
 • Groene takjes naar keuze. Wij gebruikten varen en kurkentrekkersgras (Juncus Spiralis)

stappenplan voor het maken van een groen eierkransje

 1. Maak met binddraad de ronde mini-frames voor je kransjes. Zorg ervoor dat ze straks goed passen in je eierschaaltjes. 
 2. Verzamel het mos en de groene takjes die je wilt gebruiken voor de eierkransjes. Wikkel een klein beetje mos en de takjes rondom de frames, totdat je tevreden bent over het resultaat. Heeft je eierschaaltje geen kuiltje (voor het ei) in het midden? Zorg er dan voor dat de binnenkant van de krans precies groot genoeg is, zodat het ei goed stevig blijft staan.
 3. Wij kozen ervoor om de krans groen te houden, maar leef je uit met kleur als dat beter bij je past. Decoreer de kransjes bijvoorbeeld nog met bloemen in lentekleuren, zoals gele en paarse viooltjes, of oranje Indische kers.  
 4. Je verwenner-ei is klaar! Tijd om je tafelgenoten te verrassen.
paastafel groene decoratie | mooiwatplantendoen

DIY 2: groene tafeldecoratie voor pasen

Deze prachtige, feestelijke en groene DIY zorgt ervoor dat je direct wilt aanschuiven aan het paasontbijt! Deze tafeldecoratie voor Pasen zelf maken is simpel, want met een lege eierschaal, bloemetje en/of takje creëer jij in no-time het ultieme paasgevoel en zorg je ervoor dat jouw tafel op z’n paasbest is aangekleed. 

DIT HEB JE NODIG voor de tafeldecoratie

 • Eierprikker of naald
 • Eierschalen
 • Takjes van jouw favoriete planten en bloemen. De meeste planten zijn geschikt voor in de eierschalen, zolang ze maar niet te groot zijn. Wij kozen onder andere voor Allium (bruidsuitje) en tulpen.
 • Eventueel: stof om strikjes mee te maken

stappenplan paastafel decoreren met planten en bloemen

 1. Gebruik een naald of eierprikker om een klein gaatje in de boven- en onderkant van elk ei te prikken. Met de punt van een scherp mes maak je het gaatje in de eierschaal groter. Laat de eieren uit de schalen lopen en vang ze op in een kom (je kunt de eieren later bakken in de pan of ze gebruiken voor bijvoorbeeld een omelet of quiche voor je paaslunch). 
 2. Spoel de eierschalen af met warm water en laat ze even drogen.
 3. Steek je favoriete plantjes en/of bloemetjes door de eierschaal heen en maak eventueel af met een sierlijk strikje. 
  decoratie paastafel | simpele paasdecoratie bloemen en planten

DIY 3: paaseieren zoeken met een zelfgemaakt paasmandje

Ei, ei, ei, en we zijn zo blij! Want het is alweer bijna tijd voor de leukste en lekkerste speurtocht van het jaar: paaseieren zoeken. Eerlijk is eerlijk: je zou de paaseitjes misschien het liefst direct opeten of stiekem in je eigen broekzak stoppen voor later. Dit vrolijke paasmandje brengt daar verandering in: het mandje maakt van samen paaseieren zoeken een feestje!

paasmandje zelf maken? Dit heb je nodig

 • Een mandje met hengsels. Het liefst een mandje dat open is aan de zijkant, zodat je ook vanaf de zijkant geniet van het vrolijke groen.
 • Mos
 • Bloemen en planten in vrolijke lentekleuren. Je kunt ook stekjes gebruiken. In ons voorbeeld gebruikten wij de volgende bloemen en planten: viooltjesvaren, craspedia, oregano, gele brem, bacopa en orchidee

stappenplan paasmandje maken

 1. Vul het mandje met mos, bedek de bodem en wat van de zijkanten van het mandje.
 2. Plant eventueel wat kleurrijke (lente)planten tussen het mos
 3. Decoreer het mandje vervolgens met bloemen en planten(stekjes). De gaatjes van het mandje gebruik je alsof je een bloemstukje maakt met kippengaas. Je kunt naar eigen smaak bloemen en planten in de gaatjes steken.
 4. Blij met jouw ontwerp? Klaar en eitjes zoeken maar! 

Tip: om ervoor te zorgen dat je mandje straalt tijdens de speurtocht, maak je het mandje het liefst niet te lang van tevoren. En na de speurtocht? Dan kun je het mandje omtoveren tot Kokedama (plantenhanger met mos) waar je wekenlang van geniet! De losse bloemetjes kun je in kleine vaasjes zetten om zo lang mogelijk van je bloemenpracht te genieten. 

paasmandje zelf maken | mandje paaseieren zoeken

meer inspiratie en DIY's voor pasen

Op zoek naar meer groene paasinspiratie? Bekijk dan ook eens onze andere paas-DIY’s. Maak bijvoorbeeld een heerlijk bloemenbrood met groentedips, of duik de keuken in voor chewy chocoladekoekjes met lavendel, gemaakt met paaseitjes. Veel DIY-plezier!