Plant Design voor de kleinere ruimtes in huis

Zo maak je overal in huis plek voor planten

Wie denkt dat Plant Design alleen voor grote ruimtes geschikt is, heeft het mis. Want ook kleinere vertrekken kun je inrichten rondom jouw geliefde groene metgezellen. Transformeer iedere kamer, hoe klein ook, tot een Plant Design waardige ruimte. We geven je wat ideeën.

Op de kast

Laat je niet op de kast jagen door ruimtegebrek. Want met planten kun je goed de hoogte in gaan. Op die manier zet je je planten centraal, zonder dat ze kostbare leefruimte innemen. Je kunt voor 'normale' planten kiezen, maar vergeet de hangplanten niet: die hebben op een kast alle ruimte om te floreren. Denk bijvoorbeeld aan lipstickplant, Ceropegia en Rhipsalis

Bepaald geen muurplantje

Muren zijn er niet alleen voor schilderijen of foto's, maar ook voor planten. Neem een verticale plantenbak en hang deze op een prominente plek aan de muur. Vul de bak met jouw favoriete planten en je hebt een prachtig statement piece waar je de rest van de kamer rondom kunt inrichten. Je kunt de kleur van de muur ook nog aanpassen op jouw plantkeuze. Bijvoorbeeld een contrasterende kleur, of juist een van de groentinten van de planten uit de bak.

Hangen maar

Wil je je badkamer of keuken - vaak de kleinere ruimtes in huis - onder handen nemen? Ga nóg meer de hoogte in door gebruik te maken van het plafond. De ruimte zal direct anders aanvoelen met een kleine groene oase boven je hoofd. De hangende ficus, erwtenplant en klimop zijn hiervoor geschikt. 

Design het zelf

Wat je wensen ook zijn, er is altijd een mogelijkheid om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Bedenk op welke plek jij jouw planten graag een podium geeft en ga op zoek naar geschikt materiaal. Dat kan van alles zijn. Van draad en touw tot een kledingrek of trap. Je planten zullen je dankbaar zijn voor zo’n mooie plek en jij zal de ontspannende werking van al dat groen ondervinden.