DIY: attent kerstcadeau met groene knipoog

Voor boek en plant lovers
Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat geef je iemand die alles al heeft? Iemand waar je heel veel om geeft? Of misschien zelfs dat ene speciale plekje in je hart heeft veroverd. Juist! Een attent en botanisch cadeau van onschatbare waarde. 

Kerst cadeau inpakken boek Mooiwatplantendoen.nl

Een beetje magie

Voelt december niet een beetje magisch? Alsof de tijd zich trager voortbeweegt, geluiden gedempter klinken, kleuren dieper ogen en dagdromen zomaar waarheid kunnen worden. De ideale tijd om in je favoriete kerstsprookjes te duiken. Charles Dicken’s Christmas Carol bijvoorbeeld, of Het meisje met de zwavelstokjes van Hans Christian Andersen. Struin een boekenmarkt, kringloopwinkel of je eigen boekenkast af voor een vintage exemplaar. Spot je kringen op de cover, pagina’s met ezelsoren of een oude bibliotheekstempel? Dan heb je letterlijk een boek met een goed verhaal te pakken. 

Geschiedenis schrijven

Zoals het hoort wanneer je een boek cadeau geeft, schrijf je een persoonlijke noot op de eerste lege pagina. Waarom dit boek? Is het jouw favoriet of hebben jullie er wel eens naar gerefereerd? Een handgeschreven berichtje maakt van ieder boek een must-read. Vergeet de datum en locatie niet neer te pennen. Heel, heel, heel misschien belandt dit exemplaar weer op een boekenmarkt. Hoe gaaf is zo’n kleine historie dan? 

Maak het persoonlijk

Je bent goed op weg, maar het kan nóg persoonlijker. Heeft jouw liefje een lievelingsbloem? Vast wel. Droog de bloem in het boek, liefst op je favoriete pagina met jouw lievelingspassage gemarkeerd. Een heerlijk geurend takje lavendel, een vrolijke gerbera, winterheide uit de tuin. Bloemen drogen en meegeven, biedt net dat extra beetje TLC aan je cadeau. Heeft de bloem of plant een specifieke symboliek? Zoek het op en maak er een kanttekening van. Houd je niet van de geur van oude boeken? Verbloem het met een heerlijk geurend floraal parfum. Die van jezelf natuurlijk, zodat je liefje altijd aan jou denkt bij het openslaan van het boek. 

Pak in, ‘t is winter

Kerstcadeautjes verdienen het mooiste inpakpapier. We schreven al eerder over de meest stijlvolle manieren om cadeaus botanisch in te pakken. Helemaal in is het gebruik van fluweel. Een donkerblauw of zwart papiertje met een okergeel of bloedrood fluwelen lint met grote strik. Als dat geen luxe uitstraalt! Vergeet het maretakje niet voor een begeleidende kus. Het is tenslotte Xmas.