Voorjaar/zomer 2021 Trend Collectie: Crazy Illusions

Planten die je direct op je wishlist wilt zetten

Dit seizoen staat wat tuin- en kamerplanten betreft in het teken van plezier, fantasie en extravagantie. Stijltrend Crazy Illusions laat je illusies samenkomen met de werkelijkheid en dwingt je tot een nieuwe, kleurrijke kijk op de realiteit. Dit laat je ‘plezier’ als het ware herontdekken. Lees snel verder, laat je inspireren, ontdek de planten van dit seizoen en geef ze een mooi plekje in jouw huis, tuin of op je terras! 

crazy illusions planten

We gebruiken dit seizoen verschillende kleuren, vormen en texturen om een imposante, vrolijke sfeer te creëren. Dat betekent uiteraard een grote diversiteit aan kamer- en tuinplanten. Verder mag de combinatie van planten met bloemen opvallend zijn en er zelfs onlogisch uitzien. Dit zorgt voor een inspirerend, bijna surrealistisch effect en spreekt tot de verbeelding!  

KAMERPLANTEN
MEDINILLA
We beginnen met Medinilla, die met haar tropische uiterlijk en roze bloemen een echte blikvanger is en niet mag ontbreken in deze Trend Collectie. Wil je deze stijl volledig doortrekken in je woonkamer, maak dan eens een Crazy Illusions hangpot of een gekleurde plantenstandaard!

HYPOESTES EN FITTONIA
Planten die zeker thuishoren in deze stijltrend zijn de Hypoestes en Fittonia, die perfect samengaan qua look, maar verschillen in bladstructuur, de manier waarop ze uitgroeien en de manier waarop je ze moet verzorgen. Onze stijltip? Maak van deze kleinere kamerplanten een weelderige roze border voor je grotere kamerplant. 

PHILODENDRON
Laat de kunstenaar in je los met de Philodendron! Deze plant is dankzij haar levendige, abstracte vormen een groene muze voor veel kunstenaars. Pablo Picasso gebruikte de Philodendron bijvoorbeeld in zijn sculptuur ‘Woman in the Garden’. Laat je inspireren door kunst en maak je eigen creatie met deze bijzondere plant, die symbool staat voor gezondheid en overvloed! 

BROMELIA EN CALLA
De Bromelia staat symbool voor bescherming, vanwege het volle, groene blad dat het mooie gekleurde deel van de plant omringt. Calla wordt ook wel bekerplant genoemd, omdat de Griekse goden uit de kelken zouden hebben gedronken. De bijzondere vorm van deze plant matcht perfect met deze stijltrend en inspireerde veel kunstenaars, zoals Diego Riviera (The Flower Vendor) en Georgia O’Keeffe. Zet de Bromelia en Calla in de spotlight door ze een speciale plek in huis te geven. Plaats er een spiegel achter, steek een kaarsje aan en geniet van je Crazy Illusions altaar

RHIPSALIS
Ten slotte maakt Rhipsalis de Trend Collectie van kamerplanten compleet vanwege haar grote diversiteit, vooral in de stengels! De stengels variëren van dun en lang tot breed en geribbeld, krullend en rond. Deze plant spreekt tot de verbeelding en vormt een perfecte match met een roze muur.

TUINPLANTEN 
GERBERA
Of je nu een grote tuin hebt of een klein terras: met keuze uit ruim 600 verschillende vormen, kleuren en maten is de gerbera perfect om een sprookjesachtige tuin te creëren én is er altijd een gerbera die bij jou past! Zo is de plant verkrijgbaar met bloemen in felle kleuren, pasteltinten en twee kleuren, en van mini tot een compleet perk in een pot. De bloemen kunnen enkel of dubbel zijn, maar ook exotische vormen hebben. 

GERANIUM
De geranium heeft misschien een oubollig imago, maar vergis je niet! Deze plant is een beauty met mooi groen blad en prachtige bloemen die felrood en hagelwit kunnen zijn, maar ook felroze, paars, oranje, lila, gestreept of diep donkerrood. De plant spreekt tot je verbeelding en geeft drie seizoenen lang geur en kleur in je tuin. Daar word je toch direct vrolijk van?   

CITRUSPLANT
Voor een exotisch en speels effect mag ook de citrusplant niet ontbreken. Mooie kleuren, zoete geuren en als het meezit een (kleine) fruitoogst: dat maakt de citrus op zich al leuk! Deze mediterrane beauty blijft ook nog eens groen, zodat je er het hele jaar door plezier van hebt. 

PALMEN (PHOENIX EN CHAMAEROPS)
Wegdromen in je eigen tuin of op je balkon? Palmen, zoals de Phoenix (dadelpalm) en Chamaerops (dwergpalm), roepen het dromerige vakantiegevoel op en passen daarom perfect bij deze Trend Collectie. Creëer een tropische sfeer en laat je fantasie de vrije loop! 

Al deze buitenplanten vormen samen de basis voor een kleurrijke en magische Crazy Illusions buitenruimte. 

Benieuwd hoe de bloemen Trend Collectie voor voorjaar/zomer 2021 eruitziet? Je bekijkt de bloemencollectie hier.

Volg ons op Pinterest en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Crazy Illusions. Of bekijk ons lookbook voor meer inspiratie!